SPORT 2022-05-23 KL. 11:00

Luftmadrasserna blev stulna – fick bo hos familj i Malevik

Av John Skoglund

Ett inbrott i minibussarna från Värmland under ett Lisebergsbesök var på väg att stoppa IFK Hammarös medverkan i Aranäs Open. Men tack vare stor gästvänlighet från en familj i Malevik samt hjälp från privatpersoner och Kullavik IF kom tjejerna till start i F13.

Luftmadrasserna blev stulna – fick bo hos familj i Malevik
IFK Hammerö fick låna Kullavik IF:s matchställ under Aranäs open. Foto: Privat

HANDBOLL. I blott tio minuter lämnades minibussarna låsta och obevakade på parkeringen vid Valhalla i Göteborg. Under den tiden lyckades inbrottstjuvar ta sig in via bakluckorna och länsa bilarna på stora delar av packningen. Luftmadrasser, fotbollsskor och flera uppsättningar kläder blev stulna.

– Vi tänkte att nu får vi åka hem. Tjejerna var väldigt upprörda och ledsna, säger lagets tränare, Rebecca Linderholm.

Polisen ryckte ut med dubbla enheter och under tiden de var på plats hittade väktare i närheten en del av stöldgodset som dumpats av inbrottstjuvarna. Men en stor del av packningen återfanns inte.

Laget skulle sova på madrasser i Kollaskolan, men med dessa stulna stod laget utan ett fungerande boende. Men genom vänskap och släktskap ställde en familj i Malevik upp och öppnade upp hemmet över helgen för laget från Hammarö utanför Karlstad.

– Vi möttes av en enorm gästvänlighet med sovplats, dusch och blåbärspaj när vi kom fram. Alla i laget fick plats – två ledare och tolv spelare, säger Rebecca Linderholm.

Tävlingsledningen styrde om matchprogrammet så att laget fick mer tid på sig under lördagsmorgon i och med att det inte går att spela handboll utan utrustning. Man fick hjälp med fotbollsskor och dylikt av vänliga personer i Malevik med omnejd. Kullavik IF ställde upp med att låna ut sina matchkläder. I den gula och blåa fotbollsdressen kom IFK Hammarö efter mycket om och men till start i Aranäs open.

– Från början kändes det som en katastrof men med all den hjälp vi fått och med viljan från tjejerna att göra det här bra, har det faktiskt fungerat bra trots allt, avslutar Rebecca Linderholm.SENASTE TV-NYHETERNA

Tre nya poäng i svängig match
FOTBOLL 2022-08-14 KL. 13:41

Tre nya poäng i svängig match

Misstänkt påverkad förare
BLÅLJUS 2022-08-14 KL. 10:15

Misstänkt påverkad förare

Förlust i cuppremiären:
HANDBOLL 2022-08-13 KL. 17:21

Förlust i cuppremiären: "Usel match"

KD snabbast med paddeln
NYHETER 2022-08-13 KL. 16:26

KD snabbast med paddeln

Delad pott i slätstruket derby
FOTBOLL 2022-08-13 KL. 16:10

Delad pott i slätstruket derby

Veteranbilar samlades för lunch vid slottet
KULTUR & NÖJE 2022-08-13 KL. 14:00

Veteranbilar samlades för lunch vid slottet

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.