SPORT 2022-07-17 KL. 17:05

Jubel på Partille och Gullbringa

Av John Skoglund

Tre golfklubbar i kommunen jublar extra mycket efter det nationella seriespelet. Särö GC herrar avancerade för första gången i klubbens historia till division 1. Kungsbacka GK och Gräppås GK damer kliver även de upp i seriesystemet.

Jubel på Partille och Gullbringa
Segerjubel hos tjejerna från Gräppås GK efter att ha vunnit veckans tävling. Foto: Hilda Grote

Golf är en individuell sport men när det är dags för veckan mitt i sommaren är laget viktigare än jaget. Under många år har Särö GC försökt att ta sig upp till division 1. På Gullbringa G&CC gick det vägen och enligt supporters på plats hördes jublet ända bort till femmans tee.
– Det var underbart, hade nästan lite på känn att det skulle ske och jag var förväntansfull. Jag är superglad, det är första gången Särö kommer spela division 1, säger Edward Rahm, 20 år. och förklarar varför det nu har blivit så bra i Särö.
– Vi har värvat in en gammal Särölegend, Ludvig Jexler och sen har vi några yngre som har blivit ännu bättre.

Ludvig Jexler som har arbetat som PGA Pro på Särö GC tidigare och senast på Forsgårdens GK var den tränare som matchade fram Edward Rahm och de yngre i början av deras karriärer. Nu fortsätter Edward sin egen karriär på andra sidan atlanten.
– Jag ska till college i augusti, Lander University i South Carolina. Jag hoppas på bra spel, sen kvala till någon av tourerna Korn Ferry eller Europatouren, avslutar Edward Rahm.


Edward Rahm, ankare i Särö GC som nu ska till USA för att spela golf på college. Foto: John Skoglund


Nästa säsong kommer fyra av fem deltagande klubbar bland herrarna spela i division 1. Särö GC, Kungsbacka GK, Sjögärde GK och de degraderade Gräppås GK. Forsgårdens GK stannar kvar i division två och sen får man se om Vallda G&CC och Myra GK får en nytändning och anmäler ett lag.

På Partille GK kom Kungsbacka GK och Gräppås GK damer till start i division 2 och det slutade med att Gräppås tjejer vann och tog med sig Kungsbacka till nästa säsongs division 1. Där kommer de stöta på tjejerna från Forsgårdens GK
- Vi hade det överlägset yngsta laget så det är väldigt kul att det blev så bra, säger Therese Jacobson, coach hos Kungsbacka GK och berättar vidare att varför utveckling går så fort är att tjejerna tycker att det är så kul och tävlar mycket. Alexandra Berglund och Sofia Sundquist är två ur laget som även uppmärksammas av svenska golfförbundets satsning på yngre förmågor.

Veckorna innan Lag-SM i Uppsala har golfens SM-vecka arrangerats i Uppland. Tre guldmedaljer i de olika åldersklasserna har plockats av spelare från kommunens golfklubbar. På Arlandastad GK segrade Henrik Henningsson från Vallda Golf&CC i klassen herrar25.
Till Burviks GK åkte Agneta Lilja från Gräppås GK och tog guldet i klassen damer75.
Charlotte Ödman som tävlade för Forsgårdens GK i division 1 på Flommens GK under veckan, var helgen innan på Burviks GK i Uppland och spelade hem guldet i klassen damer50.
SENASTE TV-NYHETERNA

Valet 2022: Så tycker partierna om bostadsfrågor
POLITIK 2022-08-19 KL. 09:00

Valet 2022: Så tycker partierna om bostadsfrågor

Snart börjar förskolebygget
NYHETER 2022-08-19 KL. 07:36

Snart börjar förskolebygget

50 miljoner satsas i Frillesås – plats för 160 barn

Medmänsklig jubilar firar 30 år
NYHETER 2022-08-18 KL. 20:00

Medmänsklig jubilar firar 30 år

MP vill ha kommunalt artansvar
POLITIK 2022-08-18 KL. 18:00

MP vill ha kommunalt artansvar

Snart dags att rösta - så gick det 2018
NYHETER 2022-08-18 KL. 12:20

Snart dags att rösta - så gick det 2018

Bergands EM är över för denna gången
SPORT 2022-08-18 KL. 11:00

Bergands EM är över för denna gången

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-08-19 KL. 15:15
City vände och vann

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.