SPORT 2023-03-10 KL. 20:55

Frillesås vann stort i viktiga kvalmatchen

Av John Skoglund

Linus Jönsson öste in mål och Fredrik Johansson gjorde en av årets bästa insatser när Frillesås vann säsongens viktigaste match. Nu väntar ett totalt avsågat Åby/Tjureda på söndag och händer inget ytterst sensationellt så spelar Frillesås BK även nästa säsong i Elitserien.

Frillesås vann stort i viktiga kvalmatchen
Linus Jönsson jublar efter ett av sina mål. Foto: John SkoglundDe stora segersiffrorna borta mot Kungälv på fredagskvällen döljer ändå att det var målmässigt ganska jämnt i den första halvleken. Tero Liimatainen skapade första hörnan för Frillesås redan efter två minuter. Statistiken i kvalet visade på nio procent lyckade hörnor innan matchen.
Fredrik Johansson som gjorde en grymt bra match skapade andra hörnan genom en vacker uppåkning diagonalt genom Kungälvs planhalva. Marcus Lindholm, kvalets speciella målskytt stänkte in 0–1 distinkt på den hörnan.

Efter en kvart blev Edvin Isaksson utvisad för våldsamt spel och det dröjde en knapp minut innan Linus Jönsson höjde klubben och dundrade in 0–2 till gästerna på Skarpe Nord. Det kändes och verkade som att Frillesås skulle segla ifrån matchen men sänkte försvarslinjen något och släppte upp Kungälv mer i planen. Nämnde Edvin Isaksson stötte in reduceringen och tio minuter kvar av första halvleken kom kvitteringen på hörna.
Men direkt efter Kungälvs mål fick Tero Liimatainen bollen på vänsterkanten, kom i genom och sköt inte ett alltför svårt skott men Kungälvs målvakt släppte den lite enkelt och 2–3 för bortalaget. Sista delen av första halvlek är i bandypublikens smak. Fredrik Johansson sköt från långt håll och helt plötsligt är det tvåmålsledning för Frillesås igen. Återigen kommer Kungälv med sina vassa hörnor och reducerar till 3–4 i första halvleks absolut sista sekund.


Frillesås tog två mycket viktiga kvalpoäng mot Kungälv. Foto: John Skoglund


Ut i andra halvlek kom Frillesås och hade skärpt till fokuset och bestämt sig att äga matchen. Redan innan matchklockan nått fem minuter av andra halvleken hade både Tero Liimatainen och Markus Fremstad fått bollen med fart, tagit några skär och enkelt slagit in två viktiga mål. Den stora tillresta bortaföljet från Frillesås sjöng och körde alla kända och okända ramsor. Det andades optimism efter Frillesås kopplat greppet med 3–6.
Åtta minuter in i andra halvlek fick Markus Kumpuoja en femminutersutvisning och Kungälv fick chansen att släppa på handbromsen och hitta in i matchen igen.

Men i stället kom Frillesås 3–7 mål och Kungälv sätter inte emot i försvarsspelet och det blir enkelt för Linus Jönsson att åter igen komma i genom och göra ett viktigt mål.
När Linus Jönsson gjorde 4 –9 kvarten kvar var matchen avgjord. Spelare och den tillresta publiken jublade ikapp och nu räcker det med en poäng hemma mot avhängda Åby/Tjureda på hemmaplan på söndag för att det ska bli spel i elitserien även nästa säsong.
Jönsson gjorde även matchens sista mål och matchen slutade 4-10.
Målen för Frillesås: Linus Jönsson 4, Tero Liimatainen 3, Marcus Lindholm, Fredrik Johansson, Markus Fremstad.


SENASTE TV-NYHETERNA

Fängelse väntar efter knivhot på krogen
NYHETER 2023-03-29 KL. 07:04
Premium

Fängelse väntar efter knivhot på krogen

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong
FAMILJ 2023-03-28 KL. 20:45
Premium

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong

Konflikt om kamera –
VÅRD 2023-03-28 KL. 19:00
Premium

Konflikt om kamera – "vill att mamma mår bra"

Inför avgörandet – värvar från rivalen
HANDBOLL 2023-03-28 KL. 16:22

Inför avgörandet – värvar från rivalen

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda
NYHETER 2023-03-28 KL. 14:45

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.