SPORT 2022-05-29 KL. 18:35

Förlust mot serieledarna

Av Anton Lorentzson

På ett soldränkt Hamravallen mötte Tölö serieledarna Eskilsminne. Bortalaget hade innan matchen åtta segrar och en oavgjord på nio matcher. Grönsvarta Tölö hade chansen att bryta den förlustfria sviten - men Eskilsminne fortsätter att ånga på i serien.

Tölös lagkapten Mattias Hallengärd var trots förlusten nöjd med lagets insats. Foto: Anton Lorentzson

Fotboll: Divison 2
Tölö IF–Eskilsminne 0–2

Tölö kom senast från en sur förlust - straffmål i baken i 94:e minuten - mot Varberg. På söndagen ställdes man mot seriens hittills bästa lag, Eskilsminne. Det var bortalaget som började bäst och hade mycket av bollen, men Tölö var starka defensivt och släppte inte till några farliga chanser. När man väl vann bollen premierades den långa bollen i hopp om att få till en farlig omställning.

Det dröjde till den 30 minuten innan något av lagen skapade en farlig målchans. Det var Eskilsminne som fick chansen - och förvaltade den väl. Bortalaget fick en frispark på egen planhalva och slog den långt. Tölö-försvaret verkade inte riktigt beredda och Eskilsminnes vänsterspringare hann först, bröt in i banan och satte bollen säkert. Målet var i stort sett den enda farliga chansen under halvleken, som slutade med underläge för Tölö med ett.

– Efter första halvlek så går de in med en 1–0-ledning men det borde nästan stått lika efter den halvleken tycker jag. Vi har två bra halvchanser som vi kan göra mål på. Deras mål är lite tillfällighet att den sitter, säger Tölös lagkapten Mattias Hallengärd.

I den andra halvleken så inledde Eskilsminne på ett liknande sätt som i den första. Man skapade en hel del chanser men ingen resulterade i ytterligare mål. Sedan fick bortalaget en frispark omkring 35-40 meter från Tölö-målet. Frisparken slogs och målvakt John Osvaldsson stod lite väl långt ut. Han backade och backade men bollen seglade över honom, träffade stolpen och gick in. 0–2 och en än längre uppförsbacke för Tölö.

Den sista tredjedelen av matchen präglades av kamp och smågnabb. Tölö försökte och hade en fin chans att reducera med dryga tio minuter kvar av matchen men bollen räddades med nöd och näppe av bortamålvakten. Det blev inga mål för Tölö men lagkaptenen var ändå nöjd över sitt lags insats.

– En bra krigarinsats ändå får man säga. Vi hade allt att vinna idag och vi sa innan matchen att vi ska gå ut och ge järnet och det tycker jag att vi gör. Sen så är de duktiga. Kanske två tillfälligheter som de gör mål på, så det är lite synd. Men allt som allt, en mycket bättre match idag än de två senaste.

Tredje matchen på en vecka, hur påverkade det?
– Det som framförallt påverkar är att vi har en rätt lång skadelista. Långt ifrån alla tillgängliga idag. Men så är det. Det känns ändå som ett steg framåt idag med den inställningen vi hade så vi får jobba vidare på det, säger Mattias Hallengärd.

Matchfakta: Division 2
Tölö IF–Eskilsminne 0–2 (0–1)
0–1 (30), 0–2 (60)