SPORT 2022-05-05 KL. 21:30

City vände och vann

Av Anton Lorentzson

Inför den andra halvleken låg Kungsbacka City under. Men två snabba mål i inledningen av den andra halvleken vände på steken. Stor hjälte och matchvinnare blev mittfältaren Nicolas Sandberg, som gjorde två av Citys tre mål.

City vände och vann
Kungsbacka Citys tränare Joakim Ahlgren tyckte att matchen mot Norvalla var ett steg i rätt riktning. Arkivfoto: Anton Lorentzson

Fotboll: Division 4
Norvalla–Kungsbacka City 2–3

På torsdagskvällen åkte Kungsbacka City ner till Norvalla IP för att försöka skaka av sig 1–3-förlusten i senaste omgången mot Lilla Träslöv i förra veckan. City började också matchen bäst och förde spelet. Men det var hemmalaget, Norvalla, som inledde målskyttet i den 24:e matchminuten. Ett långskott som det blev retur på och vips så stod det 1–0.

– Det kommer lite från ingenstans. Vi har spelet och de har ingenting. Det kändes ruskigt orättvist, säger Citys tränare Joakim Ahlgren.

Ledningen stod sig dock inte särskilt länge. Nicolas Sandberg slog ett inlägg som hemmamålvakten på något sätt lyckades tappa in i målet. Efter kvitteringen hade City återigen bollen och spelet. Men ännu en gång var det Norvalla som tog ledningen. Denna gången på en frisparksretur och 2–1 stod sig halvleken ut.

– De har egentligen ingenting, men lyckas ändå göra två mål. Vi hade åtta bra lägen under första men gör bara ett. Så det är en bra halvlek av oss, men vi är otroligt missnöjda med resultatet i pausen. Vi tog ett rejält snack där, säger Ahlgren.

Snacket fick önskad effekt. I den andra kom City ut med en tydlig vilja och det dröjde bara sex minuter innan matchen var vänd. Först kvitterade Philip Salomonsson efter att ha blivit frispelad av Raissa Lulendo. Strax efter kom också ledningsmålet för City. Danny Ervik slog en fin genomskärare som Nicolas Sandberg förvaltade väl genom att skicka upp bollen i nättaket.

Efter den intensiva starten av halvleken så jämnade spelet ut sig. Joakim Ahlgren medger att det nog var närmare en kvittering än ytterligare ett City-mål, men samtidigt var han inte orolig.

– De skapar en del lägen i slutet, men det är mest långskott och något inlägg. Det kändes aldrig särskilt oroligt. Resultatet tycker jag var okej och rättvist, hade det blivit 3–3 så hade jag blivit väldigt besviken, säger han.

Var var det som funkade bättre denna matchen, jämfört mot förlusten senast?
– Det är lite mer vilja i gubbarna idag. Bättre bollar och vi kommer runt lite mer. Förra matchen var blek från vår sida och det fanns tendenser till det idag också under vissa perioder. Hade vi haft mer skärpa så hade vi kunnat stängt den här matchen efter 20 minuter. Men helt klart ett steg i rätt riktning.

Redan på söndag spelar City match igen. Lerkil står för motståndet i DM. Sedan väntar ny division 4-match nästa helg, hemma mot Böljan.

– De är väl favorittippade, så det blir en spännande match. Det är bara att slipa vidare på detaljerna, säger Joakim Ahlgren.

Matchfakta: Division 4
Norvalla–Kungsbacka City 2–3 (2–1)
1–0 (24), 1–1 (32) Nicolas Sandberg, 2–1 (36), 2–2 (49) Philip Salomonsson, 2–3 (51) Nicolas Sandberg


SENASTE TV-NYHETERNA

Hjälp - vi har blivit med höns!
JOBB & PENGAR 2022-05-27 KL. 09:00

Hjälp - vi har blivit med höns!

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fjärås vände underläge till seger
FOTBOLL 2022-05-26 KL. 14:17

Fjärås vände underläge till seger

Veteranrally lockade många
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 11:20

Veteranrally lockade många

Framgångsrikt arbete mot barnfetma
NYHETER 2022-05-26 KL. 09:00

Framgångsrikt arbete mot barnfetma

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.