SPORT 2022-08-03 KL. 10:55

Avgjorde återstarten på tilläggstid

Av Anton Lorentzson

Lerkil mötte Alet på bortaplan i den första matchen efter sommaruppehållet. Länge såg det ut som att Lerkil skulle få åka hem med en poäng. Men i matchens absoluta slutskede tryckte man in segermålet.

Avgjorde återstarten på tilläggstid
Marcus Widengård och Lerkil stod för en stark insats när de bortaslog Alet efter sommaruppehållet. Arkivbild: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Fotboll Division 4:
Alet– Lerkils IF 1–2


Efter en knapp månads uppehåll var det dags för gänget i Lerkil att åter snöra på sig skorna. Det gjorde man borta mot Alet.

– Skönt att vara igång igen. Vi har haft en väldigt bra träningsvecka och med mycket energi och glädje som vi tog med oss in i matchen, säger Lerkils lagkapten Marcus Widengård.

Så sant som det var sagt, Lerkil började bäst. Man vårdade bollen och vågade spelade igenom motståndarna. Defensivt låg man kompakt och rätt och i anfallsspelet spelade man finurligt och skapade fina lägen. Men det var på hörna som Lerkil gjorde matchens första mål.

– Det var första hörnmålet för säsongen, vilket är kul. Det var en klar fördel för oss i första halvlek. Sedan justerar de lite och det blev jämnare med mer kamp i andra. De är stora och starka, men vi står upp bra, säger Widengård.

Hemmalaget skulle dock kvittera, också efter en hörna. Lerkil försökte rensa både en och två gånger, men till slut låg bollen i nät.

– Det är otur att den dimper ner framför deras spelare. Men efter 1–1 så kommer vi igång igen och pressar på.

Lerkil fortsatte att trycka på för att få en ett vinstmål. Till sist skulle det också komma. I matchens absoluta slutskede nådde Hampus Ryno högst på ett inlägg och nickade hem tre poäng till Lerkil.

– Det är fart i fötterna på den grabben och det är kul att lyckas när man går för det. Det är en ljuvlig känsla och en extrem glädje när man avgör en jämn och hård batalj i slutet. Det var starkt av oss och väldigt kul att vinna i början på höstsäsongen, säger Marcus Widengård.


Matchfakta:
Alet–Lerkils IF 1–2 (0–1)
0–1 (36) Philip Rigfelt, 1–1 (65), 1–2 (90+4) Hampus Ryno

TV-klipp och nyheter

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00
Premium

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-03-29 KL. 15:00
Kungsbackaquizet med det svarta fåret
Premium | FOTBOLL 2024-03-29 KL. 14:08
Nykomlingen från hela Kungsbacka
Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.