SPORT 2022-08-26 KL. 15:49

Amatörspelare tog hem segern

Av Eric Andersson

Under veckan har Kungsbacka GK arrangerat en tävling i damernas challengetour, LETAS. Efter tre tävlingsdagar fick amatörspelaren Nastasia Naudad från Frankrike kliva högst upp på pallen.

Amatörspelare tog hem segern
Nastasia Naudad vann Göteborg Open, fyra slag före tvåan. Foto: Eric Andersson

GOLF. Vädret gick inte att klaga på under Göteborg Open, som är en del av damernas challengetour LETAS, som spelats på Kungsbacka GK under veckan. Så gott som vindstilla och växlande målnighet – perfekt golfväder.

Efter två tävlingsdagar var 17-åriga amatörspelaren Nastasia Nadaud från Frankrike i en relativt komfortabel ledning. Fyra respektive fem under par under de första två dagarna gjorde att hon låg nio under par inför fredagens avgörande. Närmaste motståndarna var Zandra Nilsson, Emma Thorngren och Anna Magnusson som alla låg tre under par.


Anna Magnusson låg tvåa inför finalrundan.


Under fredagen bestod ledarbollen av Nastasia Naudad och de två svenskorna Zandra Nilsson och Anna Magnusson. Och lite nerv blev det allt under finalrundan dit 61 spelare klarade kvalgränsen som var satt till nio över par. På de inledande fem hålen gjorde Nastasia Naudad två bogeys, samtidigt som Emma Thorgren kontrade med två par. Efter 13 spelade hål var det endast två slag som skiljde dem åt.

Ryckte upp sig

Men Nastasia Naudad skulle dock spela upp sig. Hennes birdie på hål 14 följdes upp av ytterligare en hålet därefter och saken var mer eller mindre klar.

– Hon är amatör men spelar som ett proffs, sade någon i publiken som gick med ledarbollen sista hålen.

Och det låg något i den sägningen. Strategin att inte alltid gå rakt mot flaggan i inspelen, utan hellre vara en bit ifrån hålet men i princip alltid träffa green, bar frukt. Fransyskan höll ihop sitt spel även under de avslutande hålen och blev därmed vinnare i totalen. Vinnarscoren blev elva slag under par, fyra slag före tvåan Emma Thorngren.

– Jag spelade bra och stabilt hela tävlingen. Någon press kände inför sista dagen utan det var bara att gå ut och ha kul, säger vinnaren.

Föga förvånande har hon bra trivts på Kungsbacka GK:s golfbana.

– Jag gillade banan men den var ganska utmanande. Att hålla sig på fairway var viktigt för ruffen var ganska svårspelad.

Även från golfklubbens håll var det positiva tongångar.

– Allting har flytit på väldigt bra. Spelet har varit ganska långsamt och dragit ut en del på tiden. Men annars har det varit kanon och en hel del folk som varit här och tittat, säger Håkan Emqvist, klubbchef på Kungsbacka GK.SENASTE TV-NYHETERNA

Efter 57 år - bandet vill inte sluta spela rock
KULTUR & NÖJE 2022-09-25 KL. 15:30

Efter 57 år - bandet vill inte sluta spela rock

Historisk skördemarknad
NYHETER 2022-09-25 KL. 14:03

Historisk skördemarknad

Restauranger inställda på tuffare tider
NYHETER 2022-09-25 KL. 10:30

Restauranger inställda på tuffare tider

Chockstarten avgjorde derbyt
FOTBOLL 2022-09-24 KL. 18:40

Chockstarten avgjorde derbyt

Stopp för butiksplaner – Ramstedt letar vidare
NYHETER 2022-09-24 KL. 17:00

Stopp för butiksplaner – Ramstedt letar vidare

Fler nyheter