SPORT 2022-04-29 KL. 23:00

Åsa upp i serieledning efter ny vinst

Av Anton Lorentzson

Åsa åkte till Stafsinge, strax utanför Falkenberg, för att försöka följa upp vinsten mot Åstorp i den förra omgången. Det var inget snack om saken, ytterligare tre poäng bärgades och precis som vanligt gjorde Anton Millesson Nilsson mål för Åsa.

Åsa upp i serieledning efter ny vinst
Peter Karlsson tyckte att resultatet var rättvist. Arkivfoto: Oliver Marshall

Fotboll: Division 3
Stafsinge–Åsa IF 1–4

Det dröjde tre minuter. Sedan hade Anton Millesson Nilsson skrivit in sig i målprotokollet för den fjärde matchen i rad. Hemmalagets målvakt drällde med bollen och Millesson Nilsson kunde snappa upp den och raka in ledningsmålet. Stafsinge kunde dock kvittera i den 19:e minuten.

– Jag vet inte om de skulle haft det målet. Vår målvakt får en tackling precis innan, men ibland är det så när det blir lite hafsigt efter en frispark. Strax efter tar vi ledningen igen, väldigt rättvist tycker jag, säger Peter Karlsson, tränare i Åsa.

Återigen var det Anton Millesson Nilsson som hittade målet. Hans två mål idag innebär hela åtta mål på de fyra inledande matcherna av säsongen. Precis innan halvtidspausen kunde Albin Nilsson utöka Åsas ledning.

– Det var ett väldigt viktigt mål för oss. I den andra halvleken så måste de trycka upp folk och vi har en hel del fina omställningslägen. Det dröjer, men till slut hittar vi också fyran, säger Karlsson.

Matchen på Stafsinge IP var Åsas första gräsmatch för säsongen. Det märktes på spelet. Det var mer kamp och inte så mycket finlir. Men i linje med målsättningen för säsongen så var Åsa det spelförande laget över 90 minuter.

– Det var en svårspelad plan, men våra spelare är lite mer individuellt skickliga och det är därför vi vinner. Vi är starkare bakåt och har mer spets framåt. Sammantaget var det ett klart rättvist resultat.

Åsa har nu nio poäng på fyra matcher. Men att stanna upp och titta på tabellen är inte Åsas sätt, enligt tränare Karlsson.

– Vi kollar hela tiden på nästa match. Självklart är vi jättenöjda med starten och med insatsen mot Stafsinge. Men imorgon går vi vidare och fokuserar på nästa match.

Nästa match är mot topptippade Vinberg, hur tar ni er an den matchen?
– De kommer från tvåan och får ses som favoriter. Men generellt så har vi inte anpassat oss efter motståndet. Vi spelar vårt spel. Vi vill ha det mesta av bollen i varje match. Det är alltid vår inställning, även mot Vinberg.

Åsa går, i och med segern, upp i serieledning. Dock har flera lag en match mindre spelad.

Matchfakta:
Stafsinge–Åsa IF 1–4 (1–3)
0–1 (3) Anton Millesson Nilsson, 1–1 (19), 1–2 (23) Anton Millesson Nilsson, 1–3 (44) Albin Nilsson, 1–4 (89) Alexander Ahl


SENASTE TV-NYHETERNA

Skogsbrand kan ha varit anlagd
NYHETER 2022-05-20 KL. 18:59

Skogsbrand kan ha varit anlagd

Stöttar film, böcker och konstnärer
KULTUR & NÖJE 2022-05-20 KL. 16:00

Stöttar film, böcker och konstnärer

Svampexkursion i Gäddevik
NYHETER 2022-05-20 KL. 14:00

Svampexkursion i Gäddevik

Förväntningen: Publikrekord på Tjolöholm Classic Motor
NYHETER 2022-05-20 KL. 11:30

Förväntningen: Publikrekord på Tjolöholm Classic Motor

Här kan flyktingar från Ukraina mötas
NYHETER 2022-05-20 KL. 08:00

Här kan flyktingar från Ukraina mötas

Premiär för Pernilla på Urban Garden Day
NYHETER 2022-05-19 KL. 18:30

Premiär för Pernilla på Urban Garden Day

”Alla trädgårdar är unika nästan, det är det som är så roligt”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.