Annons

Slarv bakom läkemedelsförgiftning

Läkemedelsskåpet användes även till förvaring av personliga saker. Det ledde till att en boende kom över medicin och överdoserade så kraftigt att hen hamnade på intensiven. Nu anmäls händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Vård | 18 Februari 2020 08:29

Det handlar om ett boende i Kungsbacka. Personalen använde ett läkemedelsskåp till att även förvara andra saker som hörde till en boende. I läkemedelsskåpet fanns starka läkemedel. När personalen öppnade skåpet för att ta ut några saker fick den boende tag på medicin och överdoserade kraftigt. Det blev så allvarligt att hen fick föras till intensiven för vård.

Kommunen väljer därför att anmäla händelsen som ett allvarligt missförhållande enligt lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Nu har de personliga tillhörigheterna flyttats från läkemedelsskåpet och personalen har fått information om gällande rutiner, att endast läkemedel får förvaras i läkemedelsskåp. Detta gäller alla läkemedelsskåp i förvaltningen.

Kommunen ska rapportera när något inte har blivit rätt eller om det finns risk för att något ska bli fel. Kommunen måste både åtgärda fel och brister samt förebygga så att fel och brister inte uppstår. I dagligt tal kallas detta för Lex Sarah.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lyckad drive-in-modevisning

Jobb & Pengar – Det här hade jag aldrig kunnat tro. Det är nästan så tårarna trillar! Det var rusning nä...

Fram med möbler och klocka!

Nyheter Klockan två i natt förlorar vi en timme igen. Det är alltså dags att ställa om till sommartid. ...

Tänd hoppet med släckta lampor

Politik I kväll lördag uppmanas vi att släcka lamporna när det återigen är dags för Earth ...
Annons