17 Juli 2021 14:00 | Ulrika Wahlström

Alla har lyckligtvis inte drabbats av pandemin, men covid-19 har haft en inverkan på allas våra beteenden och handlingar. Sommaren-21 och hösten-21 kommer inte vara som det var förr.

Ja, för att börja med hösten. Visst blir det spännande att se vart alla de hundar som har skaffats under det senaste året kommer att ta vägen? Jag menar, alla kan väl inte ta med dem till jobbet när vi åter börjar vara mer på kontoren? Ska man starta nytt företag under senare delen av året ska det nog vara ett hunddagis. Eller, om man har tillgång till mycket mark, en golfanläggning. På golfbanan har man kunnat hänga på ett säkert avstånd från varandra och många har gjort slag i saken och skaffat medlemskap.

Och apropå sporter som har blivit inne – ingen har väl missat padelhysterin? Trots att nya padelbanor verkar poppa upp lite var som i vår kommun, så har i alla fall mina ungdomar endast hittat speltider så där vid 23-tiden med avslutning långt efter midnatt. Inte mig emot, då gör de ju något vettigt på kvällarna.

Just eftersom det är så trångt på padelbanorna började vi prata tennis. Yngste sonen är tennisfantast. På nätet såg jag att man kunde hyra en bana i Vallda och det bokade jag in oss på. Jag swishade och fick sms om att vi var välkomna. Väl på plats möttes vi av ett hänglås. Irriterade plankade vi in och jag fick mig en fin tennislektion av min unge son. Efteråt meddelade jag föreningen att jag var ”lite” besviken på att banan hade varit låst. De undrade då om jag hade varit på rätt bana – de hade nämligen inget lås. Jag hade varit på fel och bara utgått från att jag visste var det var. Men nu har vi även provat den rätta banan. Grymt kul sport, tennis, och garanterat lättare att boka tid än padel, men jag rekommenderar att kolla upp vart man ska.

Innan corona bokade vi utlandssemestrar med framförhållning och god planering, men i år var det mer impulsivt. De dagar som förlöpte från bokning till avresa präglades av mycket handtvål och många förmaningar om att fortsätta hålla avstånd. Inte bli sjuk nu! Och var utfärdades det reseintyg som krävdes? Det test som inte fick tas förrän högst 48 timmar innan avresa? Vi gjorde testet dagen innan avresa på drop-in vid Ica Maxi i Kungsbacka. Flera barnfamiljer var på plats för att göra samma sak eller för att ta TBE-vaccin. Min puls var skyhög. Tänk om vi inte var friska? Tänk om detta inte var rätt test? Tänk om någon i kön smittade oss? Tänk om det inte fanns några tester kvar? Men det fanns det och som tur var och vi fick det positiva beskedet att våra prover var negativa. Där och då började jag lugna ner mig lite. Ända tills att ena sonen på kvällen sa att han bara hade två par hela kalsonger och den andra sa att alla hans skor var trasiga. I stället för att bli arg över bristen på framförhållning så sa jag ”då blir det mer plats till oss andra i resväskan”. Andas!

 

Ulrika Wahlström