SPORT 2018-04-04 KL. 12:58

Onsala Pirates glädjebesked

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Onsala Pirates slåss i botten för att undvika jumboplatsen. Men klubben har redan fått ett positivt besked – de är klara för fortsatt spel i tvåan.

 

BASKET. Baskettvåan är inne i sluttampen. För nykomlingen Onsala Pirates har det varit en stor omställning. I fjol var de dominanta, i år har de haft svårt att bryta ner motståndarlaget och de har huserat i botten från början. Men innan serien är klar står det alltså klart att de inte behöver oroa sig för en nedflyttning.

– I och med att Varberg drog sig ur tidigt och Marbo ville gå upp i ettan så behövdes det inte kvalas utan det finns två platser för lagen underifrån. Även om jag tror att vi har grejat det, vi har två matcher kvar mot Give’n Go och Kvarnby och jag tycker att vi kan slå dem. Men det är skönt att slippa behöva oroa sig, att vi lyckades överleva, säger tränaren Henric Löfvenborg.

 

Det har varit ett kämpigt debutår. Ambitionen var att tillhöra toppen men det har blivit en kamp nere i bottenskiktet för Onsala Pirates.

– Läxan har varit att vi behöver en större trupp. Vi åkte på tre skador tidigt, varav två var på våra större spelare. Därför har vi fått gå med ett ganska ungt lag som har lärt sig fantastiskt mycket. Nästa år har de unga blivit ett år äldre och vi får tillbaka våra skadade spelare, säger Henric Löfvenborg.  



Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott
FAMILJ 2025-11-20 KL. 21:00
Premium

Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott

Ingemar och Elsa Vendelstrand kör häst och vagn på Tjolöholms julmarknad

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2025-11-21 KL. 18:00
NovaPosten tar upp kampen om läsarna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.