NYHETER 2020-02-07 KL. 07:02

Vildsvin dödade hunden Anna

När Ginger Oldfors släppte ut sin hundar i trädgården blev det ett väldigt liv. En flock vildsvin höll till vid tomten, och i paniken blev en av hundarna dödad.

Vildsvin dödade hunden Anna
Hunden Anna blev dödad av vildsvin.

TV-klipp och nyheterDet var förra onsdagen som de fyra jack russel-hundarna skulle ta sin vanliga morgonrastning på egen hand i trädgården på Trålvägen i Vallda.

– Vi har en gärdsgård runt om och de brukar hålla sig på gräsmattan, berättar Ginger Oldfors.

Men den här morgonen fanns en vildsvinsfamilj i kanten av tomten. Ginger hörde hur hundarna började skälla och sen sprang de åt alla håll. Tre av dem kom tillbaka, men den fjärde, den åtta månaders unghunden Anna, var försvunnen.

– Vi letade i fyra timmar och sen hittade vi Anna i skogen. Då levde hon fortfarande men kunde inte röra sig. Enligt veterinären var bäckenet krossat och ena bakbenet brutet. Vi fick avliva henne.


Satt upp elstängsel


Om hunden blivit biten eller bara nersprungen är svårt att säga.

Nu har familjen satt upp ett elstängsel runt tomten. I helgen var dessutom jägare i skogsområdet intill och försökte skjuta av vildsvin.

– Men jag tänker på att det finns barnfamiljer i närheten. Det blev lite bättre sen det sköts av en del svin i höstas, men här finns en flock. Vi ser dem stå på vägen ibland när vi varit vid vårt stall, och jag har varit på kommunen om det, säger Ginger Oldfors.

TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.