NYHETER 2022-07-18 KL. 19:00

Värmen tillbaka - men bara tillfälligt

Av Embla Starke Sundén

På tisdagen och onsdagen väntas värmen dra in över Halland. Varmast blir det på onsdagen, då temperaturen väntas ligga på runt 30 grader.

Värmen tillbaka - men bara tillfälligt
På onsdagen kommer det blir runt 30 grader. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Juli månad har legat inom normalvärdena. Linus Karlsson, meteorolog på SMHI, berättar att det har varit dagar som känts väldigt kyliga, men slår man ut det över en månad så landar snittet på det normala, vilket är runt 20 grader.
– Det har faktiskt varit något torrare än tidigare år, många dagar utan något regn. Vad gäller temperaturen har den varit normal, strax över. Det har varit en del kallare dagar men de dagarna som har varit varma har vägt upp och gett ett snittvärde på runt 20 grader. Det är inte vanligt att det är normalt så att säga, varför det kan kännas som att juli månad har varit kall. I själva verket har den på det stora hela varit normal, förklarar han.

Högtryck från södra Europa
Högtrycket kommer redan under tisdagen, då det förväntas bli runt 25 grader och sol. Den verkliga hettan kommer dock först på onsdagen, då ska det bli runt 30 grader. Högtrycket som varit i södra Europa och Storbritannien och som nu når Sverige, blir kortvarig. Redan på torsdagen drar ett lågtryck in västerifrån. Det ska regna och bli cirka 20 grader.
– Under resten av veckan kommer det vara en temperatur på strax under 20 grader med en del regn, säger Linus Karlsson.TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.