Efter många år finns det återigen ett konditori i Stenlundska huset, mitt på torget i Kungsbacka. I veckan öppnade David bagare.
– Vi tycker att det finns utrymme för ett riktigt kondis i innerstaden, säger ägaren Anders Pedersen.
Sedan mitten av 60-talet finns David bagare på Frölunda torg och det är det konceptet som nu ska få kungsbackaborna att gå och fika. Allt från läckra bakverk till kanelbullar finns att välja bland, men den som vill har också möjlighet att äta en ostfralla, räkmacka, smörgåstårta eller sallad.
– Vi kör det mesta och är det efterfrågan tar vi fram det, säger Anders som också är bagare.
Läs mer i Norra Halland på fredag 29/9–17.
Bilden: Eva Pedersen serverar paj. Foto: Christina Nordwall
"Jag ska bli en av de få som lever med en hjärntumör i tio år"
En inköpt chiliplanta när Mikael Oskarsson var 15 år blev starten på hans chiliresa. Efter år av förberedelser drog han igång sin egen tillverkning av chilisås i Mulles Chili förra året.


