Efter många år finns det återigen ett konditori i Stenlundska huset, mitt på torget i Kungsbacka. I veckan öppnade David bagare.
– Vi tycker att det finns utrymme för ett riktigt kondis i innerstaden, säger ägaren Anders Pedersen.
Sedan mitten av 60-talet finns David bagare på Frölunda torg och det är det konceptet som nu ska få kungsbackaborna att gå och fika. Allt från läckra bakverk till kanelbullar finns att välja bland, men den som vill har också möjlighet att äta en ostfralla, räkmacka, smörgåstårta eller sallad.
– Vi kör det mesta och är det efterfrågan tar vi fram det, säger Anders som också är bagare.
Läs mer i Norra Halland på fredag 29/9–17.
Bilden: Eva Pedersen serverar paj. Foto: Christina Nordwall
Ingen omplacering – ska återgå till samma tjänst
Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.


