NYHETER 2022-09-22 KL. 16:20

Vägarbete kan bli slutet för caféet

Av Eric Andersson

Tre månader innan coronapandemin tog Visan Ion Jorel över Hantverkscaféet på Vallgatan. Nu kan caféet snart tvingas stänga för gott.
– Det kan bli konkurs, säger han.

Vägarbete kan bli slutet för caféet
Visan Ion Dorel berättar att han har förlorat majoriteten av sina kunder sedan vattenledningarna började bytas. Foto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Att coronapandemin var tuff för restauranger och caféer är ingen nyhet och när kunderna sedan började hitta tillbaka ökade leveranskostnaderna. För Hantverkscaféet har nu ytterligare en smäll slagit till – bytet av vattenledningar som medför att Vallgatan med tillhörande parkering är avstängd.
– Jag förlorar väldigt mycket kunder, det är max tio kunder per dag just nu. Mina kunder är ofta äldre personer som inte orkar promenera hit om de ställer bilen på torget. Frukostkunderna säger att de inte kan åka runt hela Kungsbacka för att köpa en macka, berättar Visan Ion Jorel.

Arbetet med att byta vattenledningarna inleddes 5 september och skulle pågå i fyra veckor. Men någon information om att arbetet skulle genomföras fick Visan Ion Jorel aldrig.
– Ingenting. Jag har pratat med andra här i byggnaden som inte heller fick information. Jag fick en lapp när de redan hade börjat men då är det ju försent.

Han upplever att arbetet går långsamt och är tveksam till om tidsplanen kommer hållas.
– Det är ingen som jobbar här på dagarna. Ibland kommer någon och arbetar i en timma och sedan händer inget mer den dagen.

Visan Ion Jorel berättar att han inte hade kunder i överflöd innan vägarbetet, men han klarade sig och verksamheten gick runt. Nu beskriver han läget som kritiskt.
– Det kan bli konkurs, så illa är det. Jag börjar ställa in mig på att söka jobb för att kunna betala utgifterna och får ingen ersättning från kommunen.

TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.