NYHETER 2022-05-13 KL. 08:56

Vaccinationscentralerna stänger nästa vecka

Av Christina Forlin

Under nästa vecka stänger vaccinationscentralerna i Kungsbacka, Varberg och Halmstad. Nästan 335 000 personer har passerat igenom sedan starten för cirka ett år sedan. Nu hänvisas invånare som vill vaccinera sig mot covid-19 till de tolv vårdcentraler i länet som fortsatt erbjuder vaccination.

Vaccinationscentralerna stänger nästa vecka
Nästa torsdag är sista chansen att vaccinera sig på Elektronen. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

I nuläget är vaccinationstäckningen i Halland generellt sett högre än riket för samtliga doser, enligt Folkhälsomyndighetens statistik. Cirka 85 procent av befolkningen har fått två doser i landet, i länet ligger motsvarande siffra på 87,5 procent. Drygt 70 procent har fått tredje dosen i länet (64,7 procent i riket) och i nuläget har cirka 61 procent fått den fjärde dosen av de som rekommenderas den (55 procent i riket).
– Vi hade ju gärna sett att ännu fler hörsammat Folkhälsomyndighetens rekommendation om en fjärde dos, för att fler över 65 år ska ha ett utökat och gott skydd mot svår sjukdom och död i covid-19. Pandemin är inte över och vi vet att skyddet avtar successivt ju längre tiden går sedan föregående dos. Därför är det viktigt att förstärka med en dos till, säger biträdande smittskyddsläkare Maria Löfgren.
Sista chansen för drop in-vaccination mot covid-19 på vaccinationscentralen i Kungsbacka är på torsdag den 19 maj mellan klockan 14 och 17.
TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.