NYHETER 2022-09-09 KL. 07:00

Treåring lyckades rymma från förskola

Av Christina Nordwall

Grinden mot förskolans parkering hade för dålig hasp och den kompletterande kedjan fungerade inte som den skulle. Det medförde att en treåring lyckades rymma.

Treåring lyckades rymma från förskola
En treåring lyckades ta sig ut från en förskola i kommunen på grund av att en hasp på en grind inte fungerade som den skulle. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Treåringen lyckades ta sig några hundra meter i delvis starkt trafikerad miljö innan barnet hanns upp av personal på förskolan. Händelsen som inträffade på en av kommunens förskolor i augusti slutade lyckligtvis bra och treåringen blev inte skadad. Vårdnadshavarna hade ett möte med pedagogerna samma dag för att försöka reda ut hur det kunde hända och säkerställa att det inte skulle hända igen.
Trots det ska det ha dröjt innan grinden åtgärdades vilket fick vårdnadshavarna att skriva ett mejl till förvaltningschefen för Förskola och grundskola.
– Jag skickade ärendet vidare för åtgärd direkt men missade att återkoppla till föräldrarna, säger Maria Andersson, förvaltningschef för Förskola och grundskola.

Veckobrev
Vårdnadshavarna hade också önskemål om att händelsen skulle kommuniceras ut i ett veckobrev på den aktuella förskolan. Bland annat därför att många enligt dem glömmer att stänga grinden efter sig vid hämtning och lämning.
– Det där är något som varje rektor får bedöma och varför det inte gjordes i det här fallet är inget jag kan svara på, säger skolchefen.

Finns det några rutiner för att se över att grindar och dylikt fungerar?
– Nej, det finns inga särskilda rutiner för det men vid tillbud eller olyckor med fysisk anpassning så åtgärdar vi det så fort som möjligt. Det är ovanligt att sådant här händer, säger Maria Andersson, förvaltningschef för Förskola och grundskola.
TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.