NYHETER 2024-08-24 KL. 09:00

Trädgårdskedjan ska rekonstrueras – har butik i Kungsbacka

Av Anton Lorentzson

Trädgårdskedjan Plantagens ägare ansökte om en rekonstruktion för kedjan. Ansökan beviljades under torsdagen och nu väntar butiksnedläggningar och personalnedskärningar. Hur det drabbar butiken i Kungsbacka är ännu oklart.

Trädgårdskedjan ska rekonstrueras – har butik i Kungsbacka
Trädgårdskedjan Plantagen ska rekonstrueras. Hur det drabbar butiken i Kungsbacka är ännu oklart. Foto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

Efter en tid av finansiella problem och olönsam verksamhet ansökte Plantasjen, där trädgårdskedjan Plantagen ingår, om rekonstruktion för sina svenska, norska och finska bolag. Ansökan beviljades under torsdagen av Västmanlands tingsrätt. Nu väntar både butiksnedläggningar och personalnedskärningar för att rädda verksamheten.

– Första steget i rekonstruktionen blir att ta kontakt med våra hyresvärdar och inleda en dialog om det framtida samarbetet och villkoren för att driva butiker i Sverige, säger Jesper Lien, vd för Plantasjen Group, i ett pressmeddelande.

Hur det kommer drabba butiken i Kungsbacka, som är belägen utmed Arendalsleden, är i nuläget oklart. När konsekvenserna av rekonstruktionen sker är också oklart.

– I närtid kommer det inte att märkas alls. Butikerna kommer att hållas öppna tillsvidare på alla tre marknader: Sverige, Norge och Finland, säger Josefine Uppling, kommunikationsdirektör på bolagsgruppen Ratos, som äger hela Plantasjen-koncernen, där Plantagen-butikerna i Sverige ingår, till TT.

Hon säger också att fokus för rekonstruktionen är att anpassa butiksnätet och omförhandla hyresavtalen, vilket kommer leda till en anpassning av organisationens storlek.

Hur omfattande nedskärningarna blir kan Josefine Uppling inte säga.

– Nej. Det är viktigt att den här processen har sin gång. Jag vill inte föregå den, säger hon till TT.

Norra Halland har varit i kontakt med Plantagen i Kungsbacka. Men vid tillfället fanns ingen chef på plats och vi ombads återkomma i nästa vecka.



TV-klipp och nyheter

20 snabba frågor till karismatiske tränaren
HANDBOLL 2024-09-12 KL. 14:00
Premium

20 snabba frågor till karismatiske tränaren

✔ Regeln han vill ändra ✔ Orosmolnet ✔ Drömvärvningen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2024-09-12 KL. 18:17
Brand i villa
NYHETER 2024-09-12 KL. 17:31
Bil stulen på parkering

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Historiska smedjan vid E6 har byggts upp på nytt

Historiska smedjan vid E6 har byggts upp på nytt

Många har säkert undrat vad det är för ett litet hus som nyligen återställts vid Lindomemotet längs E6:an. Under våren tog den gamla smedjan form igen och påminner nu om gården som länge låg där.