NYHETER 2024-09-22 KL. 20:40

Temavecka ska hjälpa dig att förbereda för kris

Av Julia Sandstén Vikberg

"Sätt i gång" är temat för årets beredskapsvecka. Det är en uppmaning till alla att stärka sin egenberedskap innan en kris eller krig hotar. Kungsbacka kommun kommer under veckan att sprida kunskap om krisberedskap på olika sätt, bland annat med en föreläsning av äventyraren Lena Wilderäng.

Temavecka ska hjälpa dig att förbereda för kris
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) vill att alla ska ha en beredskap innan en eventuell kris kommer. Foto: Pressbild/MSB

TV-klipp och nyheter

Beredskapsveckan är nationell vecka som arrangeras varje år och som leds av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Mellan 23 och 29 september äger veckan rum i år och temat denna gång är ”Sätt i gång”.

Med det temat vill MSB få fler människor att gå från tanke till handling och ta det sista praktiska steget för att skaffa sig en god hemberedskap.

– Beredskap och civilt försvar behöver vara en del av vår normala vardag. När en kris eller en allvarlig händelse drabbar ett samhälle är förberedelse avgörande. Om var och en har en beredskap för vatten, mat, kommunikation och värme kan samhället fokusera på att hjälpa de som har svårast att klara sig själva, säger Jonas Lebrand, säkerhet- och beredskapschef i Kungsbacka kommun, i ett pressmeddelande.

Under veckan kommer Kungsbacka kommun att uppmärksamma och sprida kunskap om krisberedskap. Bland annat bjuder man in till föredraget ”Krisberedskap i krigets skugga” med Lena Wilderäng, författare, professionell äventyrare, brandman och som också har varit på plats i Ukraina med humanitära insatser. Föredraget äger rum i Kulturhuset Fyren på tisdag, det finns ett begränsat antal platser finns och anmälan krävs.

Under veckan kommer det även gå att prata om hemberedskap och vattenberedskap med krisberedskapsspecialister från Kungsbacka kommun och Region Halland. På onsdag kommer specialisterna att finnas på plats i anslutning till Kungsbacka sjukhus.

Kommunen kommer också att uppmärksamma veckan i sina sociala mediekanaler och bland annat tipsa om hur man kan förbereda sig.



TV-klipp och nyheter

Odla pumpa ett härligt äventyr
NYHETER 2024-09-22 KL. 15:00
Premium

Odla pumpa ett härligt äventyr

Malin firar 50 med nytt jobb och nytt namn
FAMILJ 2024-09-22 KL. 09:00
Premium

Malin firar 50 med nytt jobb och nytt namn

Kommundirektören lämnar Kungsbacka efter fem år

En strävan bort från Kungsbacka
KRÖNIKOR 2024-09-21 KL. 20:00
Premium

En strävan bort från Kungsbacka

Så bygger du en egen gärdsgård
NYHETER 2024-09-21 KL. 17:15
Premium

Så bygger du en egen gärdsgård

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-09-22 KL. 20:01
KIF gick segrande ur ödesmättat derby
BLÅLJUS 2024-09-22 KL. 15:22
Larm om skogsbrand
Premium | NYHETER 2024-09-22 KL. 15:00
Odla pumpa ett härligt äventyr

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

140 000 följer Lises inspiration om trädgårdar

140 000 följer Lises inspiration om trädgårdar

Lise Matti är trädgårdsfantasten som jobbar på Hjämleskulla handelsträdgård och med konsultation. När hon för några år sedan la upp en bild på sina dahlior på Instagram blev spridningen enorm. Nu har hon över 140 000 följare på plattformen och vill satsa ännu mer på att inspirera, ge tips och råd.