NYHETER 2022-09-18 KL. 17:30

Tävling som gav tårar i ögonen

Av Christina Nordwall


Det var verkligen inga veklingar som ställde upp när det var dags för chiliätartävling på Tjolöholm. Trots tårar i ögonen och svettdroppar i pannan höll flera ut en bra bit in i tävlingen. Och finalen stod mellan två som länge såg ganska oberörda ut.
– Alla chilis de äter här mot slutet är runt två miljoner i styrka på Scoville-skalan, säger Kent från Ragnarök som var konferencier.

Tävling som gav tårar i ögonen
POKERFEJS. Cecil McLaren tog hem chiliätartävlingen på Tjolöholm. Han rörde knappt en min trots att styrkan på flera av de sista sorterna var uppe i närmare två miljoner på Scoville-skalan. Foto: Christina Nordwall

Röda, vita, bruna och knottriga. Och ju starkare smak på chilin desto styggare såg den också ut. Det var unika chilisorter som valts ut till tävlingen som anordnades tillsammans med Zigges BBQ under skördefesten på Tjolöholms slott.
– Det är en ny programpunkt för i år och det kan bli riktigt bra, säger evenemangschefen David Dagemark några minuter innan tävlingen.

Taktik
Alex Warholt hade taktiken klar för sig.
– Det gäller att inte tugga mycket utan att svälja så hela bitar som möjligt. Jag hatar stark mat egentligen men detta är ju en tävling och jag är en tävlingsmänniska, säger han innan han går upp på scenen.
Det började lite lätt med piri piri och styrka tio på Scoville-skalan, men allt eftersom tävlingen pågick skruvades styrkan upp. I början fick även publiken erbjudande om att få smaka men ju längre in tävlingen man kom blev det inget mer med det.

Pokerfejs
Efter att ha ätit sig igenom över ett 20-tal olika chilisorter med namn som verkligen gav en hint om styrkan återstod två deltagare på scen. Båda två höll masken länge men när chiliintaget trappades upp kastade Odin till slut in handduken och Cecil McLaren stod som värdig vinnare.
Han behöll pokerfejset även efteråt där han stod med ett glas filmjölk i högsta hugg.
– Det känns bra! säger han glatt.


Cecil och Odin kämpade sida vid sida. Här börjar det ta emot lite.Alex Warholt hade taktiken klar för sig.SENASTE TV-NYHETERNA

Efter 57 år - bandet vill inte sluta spela rock
KULTUR & NÖJE 2022-09-25 KL. 15:30

Efter 57 år - bandet vill inte sluta spela rock

Historisk skördemarknad
NYHETER 2022-09-25 KL. 14:03

Historisk skördemarknad

Restauranger inställda på tuffare tider
NYHETER 2022-09-25 KL. 10:30

Restauranger inställda på tuffare tider

Chockstarten avgjorde derbyt
FOTBOLL 2022-09-24 KL. 18:40

Chockstarten avgjorde derbyt

Stopp för butiksplaner – Ramstedt letar vidare
NYHETER 2022-09-24 KL. 17:00

Stopp för butiksplaner – Ramstedt letar vidare

Fler nyheter