NYHETER 2022-03-23 KL. 18:00

Stadsmissionens second hand utökar

Av Christina Forlin

Nu utökar Stadsmissionens second hand på Kungsmässan, och flyttar tvärs över gången in i lokalen som tidigare var övervåningen av Zara.
– Vi är jätteglada, här kommer vi att kunna ha ett större utbud, säger butikschef Marie Sandberg.

Stadsmissionens second hand utökar
”Det blir en egen barnhörna med kläder och leksaker”, säger butikschef Marie Sandberg.

TV-klipp och nyheter

Det var i början av 2021 som Stadsmissionens second hand-butik öppnade på Kungsmässan.
Kunderna har strömmat till, så pass mycket att Stadsmissionen nu tycker att det är dags att ta nästa kliv. På fredag den 25 mars blir det nypremiär då portarna till en ny, mycket större butik slås upp.
– Vi har blivit väl mottagna av kungsbackaborna och vi är jätteglada att kunna välkomna dem till en butik som inte bara är större utan som också får ett bredare utbud av second hand, säger Marie Sandberg som är butikschef.
Hon håller som bäst på att bygga butiken några dagar innan öppnandet och har fullt upp. Det är mycket som ska flyttas och ställas i ordning.
Den nya är på 700 kvadratmeter, vilket är en ökning med 500 kvadratmeter. Till butiken finns också ett stort lager, vilket ger en bättre kapacitet att ta emot gåvor som kläder och saker från allmänheten.
– Det som blir nytt här är framförallt textilier och trender, och det blir mer denim.
– Här kommer också att finnas bättre plats för möbler i mindre storlek, och människor är förstås välkomna förbi att skänka, säger Marie Sandberg.

Arbetsträning
Stadsmissionens second hand drivs av Göteborgs Stadsmission som ett socialt företaget vars främsta syfte är att erbjuda arbetslivstjänster för att öka möjligheterna för människor att kunna nå egen försörjning. Tack vare en större butik blir det också möjligt att ta emot uppemot tio arbetstränande personer.
Överskottet av försäljningen går till akut hjälp och långsiktigt stöd till människor som lever i utsatthet.TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.