NYHETER 2021-09-21 KL. 19:00

Snart dags för skördehelg i Kungsbacka

23 till 26 september är det skördehelg i kommunen. En torghandel med lokalproducerad mat, olika foodtrucks och afterwork på krogar och restauranger med livemusik.

– Det är en helg där lokala matkreatörer tillagar skörden från närliggande gårdar, säger besöksnäringsutvecklare Anna Frykman.

Snart dags för skördehelg i Kungsbacka
Till helgen är det skördehelg i kommunen.Skördehelgen är en del i ett pågående projekt där kommunerna i Halland ska stärka turismen under andra delar av året än sommaren. Ett projekt som har fått finansiellt stöd från Region Halland för att utveckla den hållbara destinationsutvecklingen.

– Skördehelgen är ett bra tillfälle för folk att ta sig till Kungsbacka, oavsett om man bor här eller inte, säger Anna Frykman.

Öppna gårdar

Helgen efter skördehelgen arrangeras Öppna Gårdar den 1 och 2 oktober. Där bjuder lokala odlare och djuruppfödare in besökare till sina gårdar. En idé som uppkom under pandemin för att sprida ut folket över hela kommunen i stället för att samla alla på ett ställe.

– Det är ett fantastiskt tillfälle att få inspiration och kunskap kring hur det går till från start till mål, säger Anna Frykman.

I stadskärnan kommer det bland annat finnas olika foodtrucks i Badhusparken och på andra ställen i staden. Flera restauranger och krogar kommer arrangera frukost, lunch och afterwork med olika teman.

Utanför stadskärnan kan man bland annat äta vofflor i Gottskär, ta del av en skördebuffé bestående av byns grödor på Äskhults by och köpa folköl från Akia Brygghus vid Alafors Kvarn i Anneberg.

– Vi har otroligt många skickliga mat- och dryckeshantverkare i kommunen. Det är jätteroligt att de får visa upp det vid sådana här tillfällen, säger Anna Frykman.

Information om alla matkreatörer finns på Visit Kungsbackas hemsida.

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.