NYHETER 2022-01-04 KL. 17:00

Skridskobana nytt inslag på Tjolöholm

Av Henrik Laurén

Då julmarknaden var klar fick stora magasinet på Tjolöholm nya uppgifter och fungerar en tid framöver som ishall. Man åker skridsko under tak, plusgrader ute är ingen nackdel och det är dessutom gratis.

Skridskobana nytt inslag på Tjolöholm
Evenemangschef David Dagemark på skridskobanan i Tjolöholm. I bild också familjen Caroline, Yonnhy och Celina, 4 år, Chilo Widefjärd. FOTO: HENRIK LAURÉN

– Tjolöholm erbjuder natur, friluftsliv och vandringsleder och en skridskobana är ett fint komplement till det. Den är öppen dagligen fram till nionde januari och därefter under veckosluten i varje fall över sportlovet, säger David Dagemark, evenemangsansvarig vid stiftelsen som sköter verksamheten vid Tjolöholms slott.
Skridskobanan i magasinbyggnaden är samma bana som kommunen haft på torget. Det är en bana i hårdplast med måtten 8 x 15 meter, okänslig för temperatur och man åker med vanliga skridskor.
– Fritt fram för alla att åka utan klubba och puck. Egen utrustning och gärna hjälm. Enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer får det vara högst 60 personer i magasinet varav 12 på isen, säger Dagemark.

Fler besökare 2021

Tjolöholm har haft ett bra år 2021 med fler besökare än året innan. Det är framförallt friluftsliv och kafébesök som ökat. De exakta siffrorna för 2021 blir klara småningom men att det är en ökning är klart.
– 2020 hade vi cirka 142 000 besökare och det blev en klar ökning under 2021, säger VD Patrik Olderius.
Slottet stängde till nyår och öppnas igen i februari. Nästa större evememang är konsert med Sonja Alldén i kyrkan och middag i Restaurang Storstugan den 12 februari.
– Det är inte evenemang varje helg utan vi har en strategi med utbud i Tjolöholms tre huvudinriktningar, kultur och historia, mat och dryck samt natur och trädgård.
– Vi har många nya och spännande evenemang i år. Många besökare ser Tjolöholm som en grön oas och under året blir det guidade naturvandringar och besök i fågeltornet, säger David Dagemark.
Förra året spelade SVT in ett avsnitt i Antikrundan i magasinet i Tjolöholm. Antikrundan börjar sändas under januari.


SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-