NYHETER 2024-06-12 KL. 09:00

Skärper krav på körkort vid återvinning

Av Anton Lorentzson

I två månader har man behövt körkort för att passera bommen vid återvinningscentralerna i Kungsbacka. Nu skärper kommunen kraven.

Skärper krav på körkort vid återvinning
Nu måste du ha med ditt körkort om du ska komma in på återvinningscentralerna. Foto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Den 8 april ändrade kommunen så att man visar körkortet i stället för det gamla återvinningskortet för att komma in på återvinningscentralerna. Dock har man fått komma in även om man glömt sitt körkort – men inte längre.

– Under en övergångsperiod har vi varit snälla och öppnat bommen även för de som inte haft med körkortet, men från och med nu måste du ha med det annars kommer du inte in, säger Maria Samuelsson, enhetschef Avfall & Återvinning, i ett pressmeddelande.

Om man har glömt sitt körkort så kommer man helt enkelt inte in på återvinningen. Det går dock att betala på plats för ett enstaka besök, men då får man punga ut med 335 kronor.

I övrigt så har alla vuxna som är folkbokförda i kommunen 15 fria besök per år. Har man ett fritidshus i kommunen har man 15 fria besök per hushåll. De gamla återvinningskorten är sedan en tid avaktiverade. Men om man är över 18 och saknar svenskt körkort så kan man ansöka om återaktivering till de gamla korten, eller ansöka om ett nytt. Det kan man göra på kommunens hemsida.

Företag och verksamheter ska fortsatt använda återvinningskorten för företag.



TV-klipp och nyheter

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band
VÅRD 2024-10-22 KL. 20:00
Premium

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band

Covid, influensa och mykoplasma cirkulerar i Halland

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare
JOBB & PENGAR 2024-10-21 KL. 19:00
Premium

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare

Entreprenadföretaget har köpt tomt i Duvehed för 6,7 miljoner

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.