NYHETER 2023-11-03 KL. 12:15

Skadegörelse i bostadsområde – 17 portar slogs sönder

Av Ronny Karlsson

Ett bostadsområde i Åsa har utsatts för skadegörelse. Totalt var det 17 garageportar som det gjordes yxhugg i innan förövarna försvann i en bil.

Skadegörelse i bostadsområde – 17 portar slogs sönder
Totalt är det 17 garageportar som någon förstört i området i Åsa. Foto: Norra Halland samt Carina Strand Boman.

TV-klipp och nyheter

Det var boende på Åsa Bäckväg som i morse upptäckte skadegörelsen.

– Vi har garagelängor i samfälligheten här och där har de varit. De har valt de portar som inte syns ut mot vägen, det ser ut som att de har slagit med en yxa i dörrarna, säger Carina Strand Boman, som var en av få boende i området som inte drabbades.

Till slut avbröts gärningsmännen av en av de boende i området, men de lyckades fly i en bil. Enligt polisen ska det handla om två ljushyade personer i mörka kläder som försvann från platsen.

– Bilen försvann i riktning mot Frillesås enligt anmälan. Det blir en anmälan om försök till stöld genom inbrott eller skadegörelse, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Gärningsmännen verkar inte ha kommit in i något av garagen, men Carina Strand Boman är upprörd över händelsen och hoppas att de skyldiga ska hittas.

– Det drabbar många här. Jag förstår att polisen inte kan vara överallt, men stävjar man inte sådant här så kan det bli värre, säger hon.
TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.