NYHETER 2022-01-14 KL. 14:00

Sjömagasinets specialiteter till delikatessaffär i Onsala

Av Henrik Laurén

– Det är inte ett nytt sjömagasin eller café utan Sjömagasinets saluhall i Onsala. En affär för folk som uppskattar livets goda. Kött, chark och ost plus specialiteter från Sjömagasinets kök, till exempel hummersoppa, pepparsås och blodpudding med lingon. Och man kan få en espresso medan man väntar.

Sjömagasinets specialiteter till delikatessaffär i Onsala
Onsala delikatess är nu Sjömagasinets saluhall i Onsala. Kött, chark och ost plus specialiteter från vårt restaurangkök, säger Mats Sjölander. Foto: Henrik Laurén

Säger Mats Sjölander, sedan ett par år krögare vid Sjömagasinet i Göteborg tillsammans med Jennie Selin. I dag öppnade de Sjömagasinets saluhall i Onsala. Man tar över Onsala delikatess av Christian och Malin Grube, hotellföretagare i Gottskär som drivit delikatesaffären i tre år.
– Det var en slump att vi fick kontakt med paret Grube som ville avyttra delikatessaffären. Vi gillade idén och speciellt Jennie blev eld och lågor över att starta en saluhall, säger Mats Sjölander.
Han är uppvuxen i Onsala, bosatt i Vickan och sedan april 2020 krögare på Sjömagasinet. Innan det var han krögare på Blomstermåla i Särö i tolv år.

Sjömagasinets saluhall i Onsala fortsätter på delikatessaffärens linje med kött, chark och ost och kompletterar med specialiteteter från Sjömagasinets kök.
– Det blir bredd, smak och högsta kvalitet. Sjömagasinets hummersoppa är given och våra egna sillar. Det blir till exempel majskyckling, isterband, handgjorda köttbullar, oxfilé, pepparstek med konjakssås och hängmörat. Och kökets egen blodpudding med lingonsylt och rökt fläsk från Gränna.
– Vi ska ha vitrin för hängmörat och grill rotesserie ute i butiken. Det ska vara litet show också, säger Mats.
Sjömagasinets saluhall i Onsala är en delikatessaffär med specialiteter från Sjömagasinets kök. Saluhallen i Onsala är Sjömagasinets första och det kan bli fler affärer i samma koncept.
– Vi tror att det finns bra underlag för konceptet. Vi siktar på att det blir Sjömagasinets saluhall litet här och där, till exempel i Partille, Torslanda och Åsa, säger Mats Sjölander.
SENASTE TV-NYHETERNA

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:27

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts

Läraren kritisk mot upplägget

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:24

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan

Buss körde av vägen
NYHETER 2022-01-20 KL. 07:50

Buss körde av vägen

Målvakterna glänste i återstarten
HANDBOLL 2022-01-19 KL. 21:21

Målvakterna glänste i återstarten

Aranäs segrade i årets första match

Thorbjörnson etta på riksdagslista
POLITIK 2022-01-19 KL. 18:00

Thorbjörnson etta på riksdagslista

Vården viktig valfråga för V

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 16:00

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna

Ryfors om AHL:
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 12:00

Ryfors om AHL: "Det kallas djungeln av en anledning"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-