NYHETER 2022-06-22 KL. 09:22

Samverkan ska öka trafiksäkerhet bland unga

Av Johanna Simonsson

I takt med sommarvärmen rör sig ungdomar allt mer ute och klagomål har kommit in om såväl störande ljud som vårdslös körning. För att öka trivsel och säkerhet i trafiken under sommaren skickar nu Polisen och Kungsbacka kommun ut ett gemensamt brev till föräldrar med barn i årskurs sju till nio med speciellt fokus på A-traktorer, mopeder och mopedbilar.
– Vi vill genom det här brevet uppmana föräldrarna att prata med barnen om hur vi umgås i trafiken, säger Mevludina Abazovic, brottsförebyggare, i ett pressmeddelandet.

Samverkan ska öka trafiksäkerhet bland unga
Kommunpolisen Jenny Sjöström samt kommunens brottsförebyggare Mevludina Abazovic vill hjälpa unga att förstå trafiken bättre. Foto: Pressbild.

TV-klipp och nyheter

Brevet ska också påminna föräldrar om hur viktigt det är att kontrollera att barnens fordon är säkra. Utöver det kan föräldrar även läsa om frågor gällande trafiksäkerhet och vad som är viktigt att tänka på om ens barn kör moped, mopedbil eller A-traktor.
I det gemensamma medborgarlöftet som Polisen och Kungsbacka kommun har för år 2021-2022 så är en punkt om trafiksäkerhet med fokus på just ungdomar.
– En del i löftet handlar om att arbeta förebyggande genom att sprida information om ungdomars säkerhet i trafiken och brevutskicket är ett sätt att göra det, säger Jenny Sjöström kommunpolis i pressmeddelandet.

Klagomål
Både Polisen och kommunen har fått in klagomål från invånare gällande ungdomar som kör vårdslöst och att musik och motorljud stör. Ett område som fått flera klagomål är p-huset Linden i centrala Kungsbacka. Detta har kommunen försökt lösa genom bland annat väktare, trafikkontroller, utökad kameraövervakning och att stänga delar av p-huset med grindar.
– Från kommunens och polisens sida arbetar vi på olika sätt för att både de (våra unga) och övriga invånare ska trivas och uppleva Kungsbacka som trygg kommun, säger Mevludina Abazovic.

TV-klipp och nyheter

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.