NYHETER 2023-03-18 KL. 09:00

Samarbete ska leda till minskad ensamhet

Av Ronny Karlsson

Äldre personer i Kungsbacka ska inte behöva känna sig ensamma. Det är målet när flera olika förvaltningar ska gå samman för att hantera problemet.

Samarbete ska leda till minskad ensamhet
Flera olika förvaltningar ska samarbeta för att färre äldre personer ska behöva vara ofrivilligt ensamma. Foto. Pixabay.

TV-klipp och nyheter

Nyligen kunde Norra Halland berätta om pengar från staten, där fem miljoner kronor går till Halland för att få bort den ofrivilliga ensamheten bland äldre invånare.
Men även lokalt planeras en sådan satsning och då sker det i form av ett samarbete mellan olika förvaltningar.
– Vi behöver jobba mer med den här frågan, men det är inte bara undersköterskor som ska lösa det här problemet, säger Hravn Forsne (M), ordförande i nämnden för Vård och omsorg.
Målet är att få till ett samarbete där förvaltningarna för Vård och omsorg, Förskola och grundskola samt Kultur och fritid jobbar tillsammans. Pengarna ska hämtas från de fem miljoner reserverats i kommunbudgeten de kommande åren för att motverka psykisk ohälsa.
– Jag hoppas verkligen att vi får del av de pengarna, det är en viktig fråga, säger Forsne.
Förslaget kommer från Allianspartierna men när nämnden för Vård och omsorg hade denna fråga uppe fanns en enighet mellan deltagande partier.
Planen är att personer som jobbar inom de tre förvaltningarna ska få ett frivilligt erbjudande om att jobba mer med att motverka ensamheten. Om projektet faller väl ut är förhoppningen att satsningen blir permanent, och då kan även andra förvaltningar knytas till projektet.TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.