NYHETER 2022-07-18 KL. 06:45

Så ska Facklan användas fram till rivning

Av John Skoglund

Hela rasket ska rivas i oktober men innan dess har räddningstjänsten fått tillgång till lokalerna för att öva. Det är sällan möjligheter till träning i dessa miljöer uppkommer.
Kravet är att räddningstjänsten skyltar ordentligt så att folk inte ringer efter brandkåren när de märker att något händer inne i lokalen.

Så ska Facklan användas fram till rivning
En räddningstyrka på väg in för att kolla in Facklan i Kungsbacka. Foto: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

Det är viktigt att räddningstjänsten får träna sin personal. Nu när chansen uppkom att få komma in och träna i en befintlig lokal med både trånga ytor och större biosalonger.
– Vi har ett bra samarbete med räddningstjänsten och det främjar alla i kommunen att de kan öva, säger Rasmus Loftmyr , teknik och fastighetsansvarig för kommersiella lokaler hos Aranäs fastigheter.

– Det är dumt att inte de låta de utnyttja möjligheten. De får inte elda ner huset men att öva på rökdykning och ta sig genom ståldörrar och väggar kan de öva, säger Rasmus Loftmyr. Han berättar vidare att det dock är viktigt att räddningstjänsten skyltar ordentligt och berättar vad att det pågår övning så att folk inte blir oroliga.

Övningar, utbildningar och fysisk träning är en brandmans vardag. Ska man arbeta inom den kommunala räddningstjänsten behövs studier två år med utbildningen "Skydd mot olyckor" som leder till en examen i säkerhets- räddningsarbete. Det är myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) som anordnar utbildningen. Endast fem procent av alla brandmän är kvinnor.


Rasmus Loftmyr, teknik och fastighetsansvarig för kommersiella lokaler hos Aranäs fastigheter. Foto: Aranäs Fastigheter


TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.