NYHETER 2023-11-21 KL. 16:00

Risk för snö, blåst och halka under veckan

Av Ronny Karlsson

Blåsigt och snörisk. Med start under tisdagskvällen kan det bli besvärliga dagar i trafiken, så det är läge att ta det extra försiktigt.

Risk för snö, blåst och halka under veckan
E6 är en av de vägar där det är risk för olyckor när snön drar in över Kungsbacka. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Så här långt har Kungsbacka varit ganska förskonat från minusgrader och oväder. Men med start under tisdagskvällen kan det bli minusgrader och kanske en del snö. Sedan väntar en onsdag där det mycket väl kan bli mer snö i våra trakter.

– I morgon onsdag passerar ett omfattande lågtryck med tillhörande snöfall österut över landet tillsammans med friska eller hårda vindbyar omkring syd vilket kan ge besvärligt väglag på en del håll. Det följs av mildare luft och över Götaland och delar av Sveland övergår snöfallet i regn och plusgrader, kommenterar SMHI:s meteorolog Lisa Frost.

Under torsdagen ska det sedan bli mildare, men redan till helgen kommer temperaturerna att dra sig ner mot nollstrecket igen.

SMHI har också utfärdat en gul vädervarning för hård blåst i de norra delarna av Halland. Det handlar då om vindar från väst eller nordväst på uppemot 20 sekundmeter.



TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.