NYHETER 2022-07-29 KL. 06:45

Rickard avslutar sin insamling till Ukraina

Av John Skoglund

Rickard Nordqvists hjälp till det ukrainska folket har haft en stor betydelse för många. Tacksamheten från folk både nere i Ukraina och de flyktingar som fått hjälp i Kungsbacka har Norra Halland tidigare berättat om. Men behoven har ändrats och nu är det slut.

Rickard avslutar sin insamling till Ukraina
Det blev fem vändor med trailers till Ukraina plus den första som kördes till Polen. Foto: Christina Wagner

I början av maj var det öppet hus på Teknikgatan och insamling för Ukraina hjälpte hundratals personer samtidigt som många volontärer gjorde en viktig insats. Det som har hänt efter detta är att krisen i Ukraina inte har lett till den stora ström av människor till Kungsbacka kommun och närområdet som det förväntades. Samtidigt när Rickard Nordqvist och hans grupp av volontärer tappade lokalen på Teknikgatan och inte har fått någon ny så har arbetet avstannat.
– Jag älskar människorna och det här, men säger politikerna och de bestämmande att det inte finns något behov då går det inte, säger Rickard Nordqvist. Vi får ingen lokal, så jag funderar på att samla ihop allt som är kvar och köra ner det till Ukraina.

Det har varit cirka 250 volontärer som hjälpt till men ju längre tiden har gått har samarbetet med kommun fått sig en knäck.
– Det har varit en jobbig resa med de som bestämmer i kommun som först sa att vi skulle samarbeta, säger Rickard Nordqvist och berättar vidare att hans energi inte är oändlig och han inte råd att själv lägga in mer pengar.
Det har varit många försök med att lösa framförallt lokalfrågan.
– Jag har varit Kungsbackas Robin Hood, berättar Rickard Nordqvist och säger att det som att fiska i en sjö som man vet är tom.

Samtidigt som hjälpen för Ukraina verkat spelat ut sin roll och folket får direkt hjälp i de program kommunen ska erbjuda så finns fortfarande den urkraft som volontärer och Rickard Nordqvist har.
– För min personliga del ska jag få min firma att leva igen, som har haft en paus. Ta tag i alla måsten och det tråkiga i livet. Balansera företaget och mitt liv helt enkelt. Ladda om bössan för framtida insater för att hjälpa människor, fast på ett mer strukturerat och ett hållbart sätt.

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

SENASTE TV-NYHETERNA

Så blev betygen på friskolorna
NYHETER 2022-08-12 KL. 09:13

Så blev betygen på friskolorna

Hamnar inte i topp vid jämförelse i kommunen

Ingen brist på Lygnernvatten
NYHETER 2022-08-12 KL. 07:00

Ingen brist på Lygnernvatten

Men hushåll med egen brunn får se upp

Fängelse för stöld hos äldre par
NYHETER 2022-08-11 KL. 19:00

Fängelse för stöld hos äldre par

Utsedd till Årets inspiratör
NYHETER 2022-08-11 KL. 16:00

Utsedd till Årets inspiratör

Åtalas för hot under vansinnesfärd
NYHETER 2022-08-11 KL. 11:49

Åtalas för hot under vansinnesfärd

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal
NYHETER 2022-08-11 KL. 09:30

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Under 2021 anmäldes 15 män för våldtäkt mot barn i Kungsbacka. De drabbade och anhöriga får bära med sig händelserna genom hela livet. Det här är sista delen i Norra Hallands serie om sexualbrott och dess konsekvenser.