NYHETER 2021-10-02 KL. 14:00

Rekordmånga rundade Forsbergen

Äntligen! Rekordet är slaget! På lördagsmorgonen förra veckan samlades hela 83 glada löpare för att ta sig en runda runt Forsbergen.

Rekordmånga rundade Forsbergen
Full fart ut på milrundan.

Det är lördag morgon strax före nio. På parkeringen vid Vittra Forsgläntan är det uppsluppet, hälsningar och skratt slungas fram och tillbaka, det är som en skolåterträff där man inte sett varandra på tio år.
Men det handlar om löparklubbens vanliga lördagslopp. Sedan 2009 har ett gäng motions- och sällskapssugna träffats en gång i veckan för att tillsammans njuta av tio kilometers löpning.
Det började som kvällstjöt på restaurang Åsidan där en i gänget försökte få med sig de andra på Göteborgsvarvet. Sent på kvällen är det alltid lätt att lova saker, så några killar som anmälde sig. Men då gällde det ju att få upp kondisen!
Så lördagen den 8 augusti 2009 startade DRT sin första träningsrunda under devisen "lite mjukträning och tjöt". (Dmtech Running Team var det sponsrade namnet, det är historia nu men bokstäverna hänger kvar).

Strömmat till


Sen har det undan för undan strömmat till fler löpsugna. Koordinator numera är Jonte Lind, som varje vecka planerar en ny runda någonstans i kommunen.
– Vi hittar på rundor allt från Frillesås till norra delen av kommunen. Många nyinflyttade tycker det är fantastiskt att de på så sätt får se så mycket. Ibland är det natur, ibland asfalt, men alltid tio kilometer.Nåja, det där är faktiskt lite varierande från löpare till löpare. Man anpassar sig nämligen efter den som är långsammast, och eftersom en del har mycket spring i benen gör de små extra slingor under tiden, några hundra meter framåt, och sen tillbaka till gruppen igen. Dessutom finns det ambitiösa deltagare som springer hemifrån till starten.
– Ja, det kan nog blir 14 kilometer för en del, medger Jonte.
Men i mål kommer alltså alla samtidigt.
För den som är extra löpsugen finns intervallträning på måndagar, och andra i gruppen kör träning tisdagar torsdagar.
– Vem om helst kan lägga ut att man vill springa med tid och plats, och så får man se vilka som hakar på.

Rekordsatsning


I dag har löpargruppen en enorm anslutning – i alla fall på Facebook, där 590 anmält sitt intresse. Men alla springer inte samtidigt, så det är för det mesta en hanterlig grupp.
– Förra året sprang 185 personer någon lördag, men aldrig mer än 55 samtidigt, säger Jonte Lind.Men i lördags gjorde man en satsning för att slå rekordet.
Bra väder, facebookpuffar i förväg och lite utlottade priser lovar gott. Och när klockan närmar sig samlingstiden 8.45 väller det in löpare, de sista med andan i halsen, ja, en till och med på motorcykel med träningskläderna under.
– Det är så roligt, det är alla åldrar, både äldre och kanske en 14-årig tjej som hänger med sina föräldrar. Jag hade aldrig sprunigt utan det här gänget, säger Johan Zaman.
Stämningen är på topp och rekordet ryker all världens väg.
– Vi var 83 stycken som sprang och 11 helt nya! meddelar Jonte senare under dagen.

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.