NYHETER 2021-07-17 KL. 15:00

Populärt med yoga i slottsträdgården

I sommar kan du yoga på Tjolöholms slottsträdgård. Yogaläraren Josefin Andersson leder en liten grupp genom en mjuk och lugn yinyoga på gräsmattan bakom slottet med havet som utsikt.

Populärt med yoga i slottsträdgården
Annelie Andersson, Josefin Andersson och Charina Åkesson.

För första gången erbjuder Tjolöholms slott yoga i slottsträdgården i kombination med frukost på restaurang Storstugan.

– Platsen hjälper till att skapa närvaro. Yogan tillsammans med naturen och konsten är saker som kan väcka mycket känslor och är något av det bästa vi kan få. Frukosten är en härlig bonus där deltagarna efteråt kan samtala om sina upplevelser, säger Josefin.

 

Yoga, natur och konst


Förutom att vara yogalärare ställer hon ut konst på galleriet ovanför slottsbutiken på Tjolöholm: Galleri Loftet. Där samlas deltagarna om det regnar.

Konsten är gjort i tusch med mycket vatten på akvarellpapper. Motiven är oftast abstrakta med mycket färg, men ibland förekommer blommor och landskap.

Josefin berättar att galleriet som yogalokal är en nyhet på Tjolöholm i sommar. För Josefin är yogan en förutsättning för skapande. Hon berättar att hon först var tvungen att känna sig trygg i sin kropp innan hon kunde börja skapa. Nu driver hon företaget Älska Vara Nu där hon arbetar som yogalärare, konstnär och kreatör.

Yogan i slottsträdgården har pågått sedan 5 juni och kommer att fortsätta under hela augusti. Sista gången kommer att avslutas med en heldag där även lunch och fika ingår, men datumet för detta är ännu inte spikat.

Många kommer med vänner eller med sin partner till slottsyogan. En del har rest långt för att vara med medan andra är besökare på Tjolöholm som ser yogan som en aktivitet de kan göra i samband med sin vistelse.

– Nu efter vintern är det många som vill lämna stan och komma ut på landet och den exklusiva slottsmiljön är mycket omtyckt, säger Josefin.

Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs. Klassen börjar med en kort introduktion till vad yinyoga är, sedan guidar Josefin dig genom positionerna under 90 minuter av mjuk yoga. Vilan är ett viktigt inslag.

 

Fin avkoppling


Josefin är specialist på återhämtning och rörelse och hur detta kan koppas till ökad kreativitet och livsglädje. Hon har en lugn personlighet och med glädje och erfarenhet guidar hon deltagarna genom en fantastisk yogaupplevelse som skapar en trygghet att vila i.

Två av dagens deltagare är Charina Åkesson från Sätila och Annelie Andersson från Fjällbacka. Annelie berättar att hon fick ställa klockan på fem på morgonen för att hinna i tid till klassen som börjar klockan åtta denna lördagsmorgon.

– Men det var det värt! säger hon med eftertryck och förklarar att yoga är en fin avkoppling som också ger smidigheten i kroppen.

Charina berättar att hon speciellt uppskattar att Josefin låter deltagarna vila efter varje position.

– Yoga är att titta in i ens inre och hitta sig själv. Det känner jag att jag har gjort i dag.

Fler nyheter

Teaterentusiaster i skogen hoppas på en riktig scen
NYHETER 2022-08-09 KL. 20:00

Teaterentusiaster i skogen hoppas på en riktig scen

Sällskapet Ebbe gör Marias resa i Stättared

SENASTE TV-NYHETERNA

Polisen utreder dödsolyckan på E6
NYHETER 2022-08-09 KL. 09:49

Polisen utreder dödsolyckan på E6

Städning startar Västerhavsveckan
NYHETER 2022-08-09 KL. 08:20

Städning startar Västerhavsveckan

”Folk förvånas över både liv och skräp i vattnen”

500 drabbades av strömavbrott
NYHETER 2022-08-09 KL. 07:25

500 drabbades av strömavbrott

”Krokiga vägar och en glass på det...”
FAMILJ 2022-08-08 KL. 20:30

”Krokiga vägar och en glass på det...”

Mikael, MC-entusiast som inte trivs på motorvägen

Dubbelgaraget övertänt
NYHETER 2022-08-08 KL. 20:05

Dubbelgaraget övertänt

Nu renoveras huset från 1600-talet
NYHETER 2022-08-08 KL. 19:00

Nu renoveras huset från 1600-talet

Kvinna knivhögg sin man – åtalas för mordförsök
NYHETER 2022-08-08 KL. 14:03

Kvinna knivhögg sin man – åtalas för mordförsök

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Under 2021 anmäldes 15 män för våldtäkt mot barn i Kungsbacka. De drabbade och anhöriga får bära med sig händelserna genom hela livet. Det här är sista delen i Norra Hallands serie om sexualbrott och dess konsekvenser.