NYHETER 2021-09-26 KL. 10:00

Polishunden Nisse lämnar Kungsbacka – nya äventyr väntar

Han har spårat upp ett 60-tal misstänkta personer, hittat vapen, narkotika och funnit försvunna personer. Nu tackar polishunden Nisse för sin tid i Kungsbacka och Halland för nya äventyr hos polisen i Göteborg.

Polishunden Nisse lämnar Kungsbacka – nya äventyr väntar
"Vi är tillsammans 24 timmar om dygnet så Nisse är som en familjemedlem", säger hundföraren Jörgen Björnstedt om sin polishund.

TV-klipp och nyheter

Schäfern Nisse är 7,5 år och har jobbat fem år inom polisbranschen. Alla dessa år har varit för polisen i Halland med utgångspunkt Kungsbacka, där han bor tillsammans med sin hundförare Jörgen Björnstedt. Enligt Jörgen har Nisse gjort många stora insatser under den perioden.

– Han har räddat livet på en tant som annars inte hade klarat sig. Hon hade legat ute i bara nattskjortan flera timmar när det var frostgrader ute. Han hittade henne i en kolonilott och hon fick hjälp med att komma till sjukvården. Han har gjort mycket annat också, men det största man kan göra är att rädda liv, säger Jörgen Björnstedt.

På listan över Nisses bedrifter finns även att han har hittat narkotika, vapen samt spårat och hjälpt till att gripa 60-tal personer i Halland, exempelvis i Åsa.

– Han spårade några tjuvar som hade försökt stjäla en gokart i Åsa. Han spårade dem flera kilometer genom centrum, säger Jörgen Björnstedt.

Nisse trivs bra i storstaden


Under tiden i Kungsbacka har Nisse blivit en populär hund vars bragder har uppmärksammats i sociala medier och i artiklar i Norra Halland. Nu har Polismyndigheten bestämt att Hallands polishundar inte längre ska utgå från Kungsbacka, utan enbart från Halmstad och Varberg. För Jörgen och Nisse blir det då närmare till jobbet om de utgår från Göteborg så det blir i den västerländska storstaden som de kommer att jobba hädanefter.

– Det är i grund och botten samma jobb, men det är en storstad så det är lite annorlunda, säger Jörgen Björnstedt.

Förra fredagen sa de hejdå till kollegorna i Halland och nu har de jobbat den första veckan på det nya jobbet i Göteborg.

– Nisse trivs bra tror jag. Hundkollegorna är trevliga, de skäller inte så mycket på honom än, skämtar Jörgen Björnstedt.

Men Jörgen tycker att det är lite synd att inte jobba i Kungsbacka längre.

– Jag har trivts bra där och känt en samhörighet. Det känns bra att jobba där man bor och få göra lite nytta där, säger Jörgen Bergstedt.

Läs mer: Nisse nosar upp tjuvarna

Läs mer: Polishunden Nisse band tjuven till brottet 

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Unga erbjuds pengar för bilder – eller se sexakt
NYHETER 2024-03-26 KL. 19:00
Premium

Unga erbjuds pengar för bilder – eller se sexakt

”Jag tror att alla någon gång har stött på sådant här”

Stjärnduon inför avgörandet – går för seger
HANDBOLL 2024-03-26 KL. 18:00
Premium

Stjärnduon inför avgörandet – går för seger

"En väldigt viktig match för Aranäs framtid"

Fler nyheter