NYHETER 2021-09-26 KL. 10:00

Polishunden Nisse lämnar Kungsbacka – nya äventyr väntar

Han har spårat upp ett 60-tal misstänkta personer, hittat vapen, narkotika och funnit försvunna personer. Nu tackar polishunden Nisse för sin tid i Kungsbacka och Halland för nya äventyr hos polisen i Göteborg.

Polishunden Nisse lämnar Kungsbacka – nya äventyr väntar
"Vi är tillsammans 24 timmar om dygnet så Nisse är som en familjemedlem", säger hundföraren Jörgen Björnstedt om sin polishund.

Schäfern Nisse är 7,5 år och har jobbat fem år inom polisbranschen. Alla dessa år har varit för polisen i Halland med utgångspunkt Kungsbacka, där han bor tillsammans med sin hundförare Jörgen Björnstedt. Enligt Jörgen har Nisse gjort många stora insatser under den perioden.

– Han har räddat livet på en tant som annars inte hade klarat sig. Hon hade legat ute i bara nattskjortan flera timmar när det var frostgrader ute. Han hittade henne i en kolonilott och hon fick hjälp med att komma till sjukvården. Han har gjort mycket annat också, men det största man kan göra är att rädda liv, säger Jörgen Björnstedt.

På listan över Nisses bedrifter finns även att han har hittat narkotika, vapen samt spårat och hjälpt till att gripa 60-tal personer i Halland, exempelvis i Åsa.

– Han spårade några tjuvar som hade försökt stjäla en gokart i Åsa. Han spårade dem flera kilometer genom centrum, säger Jörgen Björnstedt.

Nisse trivs bra i storstaden


Under tiden i Kungsbacka har Nisse blivit en populär hund vars bragder har uppmärksammats i sociala medier och i artiklar i Norra Halland. Nu har Polismyndigheten bestämt att Hallands polishundar inte längre ska utgå från Kungsbacka, utan enbart från Halmstad och Varberg. För Jörgen och Nisse blir det då närmare till jobbet om de utgår från Göteborg så det blir i den västerländska storstaden som de kommer att jobba hädanefter.

– Det är i grund och botten samma jobb, men det är en storstad så det är lite annorlunda, säger Jörgen Björnstedt.

Förra fredagen sa de hejdå till kollegorna i Halland och nu har de jobbat den första veckan på det nya jobbet i Göteborg.

– Nisse trivs bra tror jag. Hundkollegorna är trevliga, de skäller inte så mycket på honom än, skämtar Jörgen Björnstedt.

Men Jörgen tycker att det är lite synd att inte jobba i Kungsbacka längre.

– Jag har trivts bra där och känt en samhörighet. Det känns bra att jobba där man bor och få göra lite nytta där, säger Jörgen Bergstedt.

Läs mer: Nisse nosar upp tjuvarna

Läs mer: Polishunden Nisse band tjuven till brottet 

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.