NYHETER 2023-03-08 KL. 07:11

Person i vattnet – privatperson ingrep

Av Ronny Karlsson, Anton Lorentzson

Ett drunkningstillbud har inträffat i Kullaviks hamn under onsdagsmorgonen. Polis och räddningstjänst är på plats och en privatperson kunde få upp personen ur vattnet.

Person i vattnet – privatperson ingrep
Polis ryckte ut på drunkningstillbudet, men en privatperson ska ha räddat en person i vattnet innan de var på plats. Foto: Sonja Vos.

TV-klipp och nyheter

Larmet gick strax före klockan sju på morgonen. En person har påträffats i vattnet vid Kullaviks hamn, och just nu utreds vad som har skett.
Enligt räddningstjänsten ska en privatperson ha fått upp personen ur vattnet, och när polis och räddningstjänst kom till platsen och kunde man konstatera att personen var uppe ur vattnet.

Inledningsvis fanns en misstanke om att personen inte skulle ha klarat sig, och det är än så länge oklart hur personen mår. Personen som hamnade i vattnet ska ha förts till sjukhus.
– Det jag vet är att en person eller en kropp är avförd till sjukhus. Där ska statusen fattas av rättsläkare. Jag vet inte så mycket mer i nuläget. Under dagen ska vi skicka tekniker till platsen för att se om det finns någon misstanke om brott, säger Anna Hammarbäck, polisens presstalesperson.

Artikeln uppdateras.


Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.