NYHETER 2022-06-16 KL. 19:00

Par gömde stöldgods i barnvagn

Av Julia Sandstén Vikberg

Ett par gick in med en barnvagn i en butik på ett köpcenter, bröt upp larm på kläder och skor för flera tusen och gömde stöldgods i vagnen. De ska även ha stulit en färgspruta från en butik genom att kasta ut den genom en nödutgång och hämta den på utsidan. Nu åtalas paret för stöldräden.

Par gömde stöldgods i barnvagn
Bilden är en illustration och har inget med artikeln att göra. Foto: Pixabay

En anställd på en butik på Hede Fashion Outlet uppger i polisförhör att hon upptäckte att trasiga larm och prislappar låg nedstoppade i hyllor och i skor i butiken och fattade misstanke. Personalen kollade igenom övervakningskamerorna och såg då ett par med en barnvagn gå in i butiken och plocka åt sig varor, dra av prislappar och larm på varorna genom att använda något verktyg och sedan gömma dem i vagnen.

När paret senare kom tillbaka till butiken konfronterade vakterna dem. Vakterna letade igenom barnvagnen men kunde inte hitta några varor, men inte heller något barn, och lät paret gå. Men när vakterna senare kollade igenom övervakningskameror i köpcentret såg de att paret hade slängt varorna i soporna, för att sedan gräva fram varorna därifrån.

Det här inträffade i november. Nu åtalas paret, som är i 25-årsåldern, för stöld av varor för 7800 kronor från butiken. Paret åtalas samtidigt för att även ha stulit en färgspruta till ett värde på 9000 kronor på en butik i Göteborg genom att kasta ut färgsprutan genom en nödutgång inifrån butiken och därefter hämta den på utsidan.


SENASTE TV-NYHETERNA

600 kunder i Kungsbacka utan ström
NYHETER 2022-07-05 KL. 07:43

600 kunder i Kungsbacka utan ström

NYHETER 2022-07-05 KL. 06:40

"Märkligt fatta beslut som går emot översiktsplanen"

Lantlig idyll mest klickade huset
NYHETER 2022-07-04 KL. 18:00

Lantlig idyll mest klickade huset

Proppfull återvinning - många fester i Åsa?
NYHETER 2022-07-04 KL. 14:00

Proppfull återvinning - många fester i Åsa?

Trafikolycka på Hällingsjövägen
NYHETER 2022-07-04 KL. 12:30

Trafikolycka på Hällingsjövägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-07-05 KL. 09:29
Fullt ös i Onsala Pirates

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.