NYHETER 2021-10-14 KL. 21:00

Nyföretagarkvällar ska inspirera till att starta eget

Av Eric Andersson

I Biostaden på Kungsmässan hölls under tisdagen en nyföretagarkväll. Ett arrangemang som genomförs av kommunen i sammarbete med Nyföretagarcentrum i hopp om att fler ska starta eget företag i Kungsbacka.

Nyföretagarkvällar ska inspirera till att starta eget
Simon Vedlund, näringslivsutvecklare på Kungsbacka Kommun. Foto: Kungsbacka kommun

TV-klipp och nyheter

Två gånger om året anordnar näringskontoret på Kungsbacka kommun tillsammans med Nyföretagarcentrum träffar med syfte att inspirera folk till att starta eget företag.
– Vi vill både informera och inspirera. Alla är välkomna men framför allt riktar vi oss naturligvis till folk som har tankar på att starta eget, säger Simon Vedlund, näringslivsutvecklare Kungsbacka kommun.

Vill man lära sig mer om att starta eget finns en entreprenörsskola som drivs av Kungsbacka kommun, Nyföretagarcentrum och Almi. Entreprenörsskolan är en workshopsserie i fem delar med start i november.
– Det blir som ett nätverk där man matas med information och kan lyssna på andras affärsidéer och erfarenheter, säger Peter Hölje, rådgivare på Nyföretagarcentrum.

Mycket att tänka på

Innan man bestämmer sig för att starta eget finns det mycket att tänka på. Bland annat om man ska göra det på egen hand eller tillsammans med någon.
– Det finns för- och nackdelar med bägge varianter. Beslutsvägarna blir kortare om du är själv men gör du det tillsammans med någon kan man alltid bolla saker med varandra vilket kan vara skönt, säger Peter Hölje.

Man kan både starta företag med ett eget koncept eller köpa in sig i ett färdigt koncept, det som kallas för franchise.
– Med franchise vet du vad du ger dig in på och det finns ofta goda möjligheter att få hjälp. Samtidigt finns inte samma utrymme för egna idéer vilket gör att du blir låst i konceptet, säger Fisnik Nepola som är rådgivare på Almi.

Kungsbackas näringsliv växer så det knakar både i antal anställda och antal företag. Det är viktigt att det fortsätter i den riktningen, menar Simon Vedlund.
– Det är viktigt att skapa fler arbetstillfällen i Kungsbacka och en stor del av skatten kommer från den privata sektorn.

För närvarande är 16 710 personer anställda av företag i Kungsbacka som tillsammans bidrar med 4,2 miljarder kronor i skatt varje år.
– Givetvis är det viktigt. Det ger oss bättre förutsättningar att bedriva en god kommunal service, säger Simon Vedlund.

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.