Ny sushirestaurang öppnar i Valand
Av Linnea Andersson
Inom kort kommer en ny sushirestaurang att öppna i centrala Kungsbacka. Ägarna drev tidigare en thairestaurang i staden, men valde för tre år sedan att sälja och satsa på sushi i stället.
– Det är alltid lite nervöst när vi ska öppna en ny restaurang, men framför allt tycker jag att det känns väldigt spännande, säger William Treenet, kock och restaurangägare.
William Treenet har alltid drömt om att öppna en sushirestaurang. Foto: Linnea Andersson
Den 1 juni öppnar sushirestaurangen Umi sushi bar i den nya stadsdelen Valand.
De kommer framför allt fokusera på japansk sushi och varm japansk husmanskost.
– Det mesta är enligt den japanska traditionen, men vi försöker också utveckla lite nya rätter och mixa japanska och europeiska smaker, säger William Treenet.
Restaurangen drivs som ett familjeföretag av William och hans fru. De ägde tidigare thairestaurangen Hot N Spice i Kungsbacka, men bestämde sig för tre år sedan för att sälja restaurangen och satsa på sushi i stället. Sedan dess har de öppnat en restaurang i Kungälv och en i Göteborg. Nu är det alltså Kungsbacka som står på tur.
– Det är ganska hård konkurrens här, det finns många sushirestauranger. I Valand kommer vi vara den enda sushirestaurangen och det byggs mycket nya bostäder och kontor, så det kommer nog gå bra ändå, säger William.
Renoveringen av lokalen pågår för fullt. Planen är att den ska stå färdig 27 maj. Då återstår fortfarande att köpa in råvaror och få alla möbler på plats. William och hans fru har valt att satsa mycket på inredningen.
– Det kommer vara lite modernare, till exempel kommer vi ha en vägg med graffiti. Vi satsar också på fina möbler och lampor och en stor uteservering. Det är en fördel med fina lokaler så folk vill fota och lägga ut på sociala medier. Men maten är så klart det viktigaste för oss.
William ser fram emot att öppna den nya restaurangen. Han har alltid älskat att arbeta med mat och att öppna en sushirestaurang har länge varit en dröm för honom.
– Det är alltid lite nervöst när vi ska öppna en ny restaurang, men framför allt tycker jag att det känns väldigt spännande.