Under måndagen slogs portarna upp till den nya restaurangen Mannas. De har öppet vid lunchtid och serverar klassisk husmanskost.
Mannas har öppnat på Kyrkogatan i lokalen där restaurangen Hegli och Indian Castle tidigare höll till. Den ägs av paret Anna Häggman Schön och Dick Valinder, som även driver två restauranger på Gullholmen.
– Vi har pratat om att det hade varit optimalt att ha en lunchrestaurang, för att inte behöva jobba så mycket på helger och nätter. Vi har länge velat öppna något i Kungsbacka också, så när den här lokalen dök upp kändes det nästan för bra för att vara sant, säger Anna.
Restaurangen kommer ha öppet lunchtid måndag till fredag. De serverar klassisk husmanskost.
– När vi har berättat för människor som gått förbi här att vi serverar husmanskost har de blivit väldigt exalterade. Det verkar vara något som många saknar här, säger Lovisa Johnelius som lagar maten på restaurangen.
Lokalen har renoverats under hela februari och mars. Under måndagen var det till slut dags att öppna restaurangen.
– Vi var lite försiktiga med att marknadsföra oss tills vi verkligen visste att vi skulle bli färdiga, men vi har ändå haft ungefär 30 matgäster i dag. De som har varit här har varit supernöjda, säger Anna.
Vilma Voksepp, som serverar på Mannas, instämmer:
– Det har bara varit tomma tallrikar när gästerna gått härifrån. Jag tycker att det känns roligt att äntligen få visa upp något som vi arbetat med så länge, man känner sig verkligen stolt.
Det var fem år sedan som Andrea Wallroth valde att säga upp sig från sitt lärarjobb och satsa på att bli biodlare på heltid. Nu driver hon den prisbelönta honungsbutiken Djäknegårdens honung. Norra Halland träffade henne för att prata om hennes passion för bin, om när hon utvecklade en allvarlig allergi mot bistick och om varför insekter är så viktiga för planetens överlevnad.