NYHETER 2023-02-05 KL. 11:55

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”

Av Christina Nordwall

Nu öppnar Ballingslöv en ny konceptbutik i Kungsbacka. Tanken är att kunden ska kunna få hjälp hela vägen, från idéspåning till färdigt monterat kök.
– Vi har märkt att det finns ett behov i Kungsbacka och att allt fler vill renovera hemma, säger Petrus Nylander, köksarkitekt och ägare.

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”
ÖPPNAR. Petrus Nylander äger Ballinglövs nya konceptbutik i Kungsbacka där också Veronica Gunnarsson arbetar. Foto: pressbild

I butiken som officiellt öppnar den 13 februari finns sex köksmiljöer där kunden kan få hjälp med inspiration.
– Det är en fullservicelokal där vi ritar upp förslag på köket tillsammans med kunden som får bilder och pris med sig hem. Vi går igenom materialval och gör sedan en kontrollmätning i hemmet innan beställning hos fabrik, säger Petrus Nylander.
Han märker att det finns ett växande intresse för kvalitet och att man gärna vill stötta svensktillverkat.
– Man lägger gärna till lite mer så att köket ska hålla länge. Hållbarhet är viktigt för oss. Alla våra kök tillverkas i en klimatneutral fabrik i Ballingslöv utanför Hässleholm och transporteras direkt hem till kunden med fossilfri transport.
Petrus Nylander uppskattar att ett genomsnittligt kök kostar runt 200 000 kronor men det beror ju också på materialval och vitvaror.
– Det finns ett stort spann beroende på vad man vill ha, säger han.

En känsla
Liksom i annan inredning är det också olika trender som kommer och går när det gäller kök. Under en period var det populärt med ek och frostade vitrinskåp, ett tag var det bara vita kök med svarta polerade bänkskivor som gällde.
– Nu är det vardagsglädje man vill ha. Det handlar inte så mycket om färg utan om en känsla. Köket ska vara hemtrevligt, en förlängning av vardagsrummet där man kan hänga och laga mat. En köksö vill alla ha även om man egentligen inte får plats och köket ska gärna se platsbyggt ut, säger Petrus Nylander.

Boka möte
Kök är det primära i konceptbutiken som ligger i kvarteret Elegansen på Borgmästargatan i Kungsbacka. Men här finns även badrum och förvaring som walk-in closets att inspireras av.
– Det kan vara svårt att veta hur man vill ha det och var man ska börja. Då rekommenderar jag att man bokar ett möte med Veronica eller mig för att bolla idéer, säger Petrus Nylander.

SENASTE TV-NYHETERNA

Barnmarknad lockade massvis med folk
NYHETER 2023-04-01 KL. 15:00

Barnmarknad lockade massvis med folk

Krönika: Glädjande siffror att vara stolt över
KRÖNIKOR 2023-04-01 KL. 12:00

Krönika: Glädjande siffror att vara stolt över

Turistinformationen har koll på sportfisket
NYHETER 2023-04-01 KL. 09:30

Turistinformationen har koll på sportfisket

Första april är sportfiskarnas julafton
NYHETER 2023-04-01 KL. 08:45
Premium

Första april är sportfiskarnas julafton

Succésäsongen ett faktum:
HANDBOLL 2023-03-31 KL. 23:02
Premium

Succésäsongen ett faktum: "Helt fantastiskt"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2023-04-02 KL. 12:42
En offensiv defensiv gav utdelning
Premium | NYHETER 2023-04-01 KL. 16:45
Hanhals Holme renstädad av Team Spirit

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.