Nu öppnar Firehouse Kitchen på torget
Av Christina Forlin
I morgon onsdag öppnar det, gatuköket i bruna huset på torget. Nu ska där serveras hamburgare och korv med mos.
Natalie Demirel ser fram mot öppningen i morgon onsdag. Foto:Christina forlin
– Torget ska bli levande igen!
Natalie Demirel har visionen klar för sig. Hamburgare på svensk högrev och klassisk korv med mos ska dra folk.
– Firehouse Kitchen kommer att vara öppet klockan 10 till 22 varje dag – förutom fredag och lördag då det är öppet från 10 på morgonen till 04 natten därpå. Man ska inte behöva fundera på om det är öppet eller inte, säger hon.
Natalie bor i Kullavik med sin familj och har tidigare jobbat på bland annat myndigheter som Försäkringskassan. Men dessutom driver hon tillsammans med sin man Restauranggrossisten och DSRG, som inreder och designar restauranger. Så branschen känner hon väl till när hon nu öppnar gatuköket tillsammans med sin kompanjon Daniel Skogsberg.
Smygöppnade
– Vi hade smygpremiär i söndags när det var julmarknad, och oj så många hamburgare och tunnbrödrullar vi sålde, säger Natalie Demirel.
Hon har länge tänkt på att hon ville öppna ett gatukök på torget.
– Vi bor i Kullavik, och när vi åkt in hit till Kungsbacka har vi känt att något saknats.
De har ansökt hos kommunen om att få glasa in uteserveringen som finns i anslutning till kiosken, men ännu inte fått något besked.
– Det hade gjort så mycket. Men oavsett ska vi nu se till att få folk att hitta hit.