NYHETER 2021-11-25 KL. 20:00

Norra Halland testade första hamburgaren

Av Eric Andersson

Under torsdagen öppnade Diné Burgers sin andra restaurang i Kungsbacka. Norra Halland var på plats och testade den första burgaren som serverades från köket.

Norra Halland testade första hamburgaren
Restaurangchef Henrik Hansson, kökschef Julian Tsilikas och delägare Magnus Bodin ser fram emot öppningen.

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Den populära kedjan Diné Burgers, som en gång hette Street Friends och låg på brända tomten, är tillbaka i innerstaden. Under torsdagen invigdes restaurangen på Storgatan.

– Det är lite pirrigt nu precis innan öppning. Men vi är tillbaka där det en gång började och det känns fantastiskt bra, säger Magnus Bodin som är en av delägarna.

Diné Burgers har sedan tidigare en restaurang på Hede Fashion Outlet.

– Här får vi kvällsgäster på ett annat sätt och vi tror stenhårt på det här, säger Magnus Bodin.


Tryffelburgare med mixed fries. Foto: Julia Sandstén Vikberg


Hamburgarna på Diné Burgers har ett gott rykte om sig. Magnus Bodin säger att hemligheten är bra råvaror och hårt arbete.

– Det är kärlek från den som tillagar hamburgaren och ren yrkesstolthet. En hamburgare som inte är perfekt ska aldrig lämna köket. Att äta här ska vara en upplevelse för kunden.

Högt betyg

Norra Halland var på plats och testade den första hamburgaren som serverades på den nya restaurangen. Om det var en upplevelse? Absolut.

Jag åt en tryffelburgare med tryffelmayo, picklad rödlök, bacon, cheddarost, ostkräm och sallad. Mina viktigaste kriterier för en god hamburgare är saftigt kött med ordentlig stekyta som är omsluten av ett gott hamburgerbröd. Lyckas man med det har man kommit långt.


Hamburgaren får högt betyg från Norra Hallands reporter Eric Andersson.


Diné Burgers uppfyller mina krav gällande både köttet och brödet. Köttpucken är lagom rosa i mitten och har en god köttsmak utan några konstigheter. Brödet, som är någon form av briochebröd, är luftigt men håller ändå ihop och smular inte sönder som en del hamburgerbröd tenderar att göra.

Övriga tillbehör får också högt betyg. Den picklade rödlöken ger välbehövlig fräschör och bryter av mot de feta komponenterna i form av tryffelmayo, bacon, ost och ostkräm. Väl värt ett besök, om ni frågar mig!

Alfred överlevde kylan i vrakets mast
KULTUR & NÖJE 2025-07-01 KL. 20:45
Premium

Alfred överlevde kylan i vrakets mast

Carl-Magnus Stolt berättar den dramatiska historien om Maconas förlisning

TV-klipp och nyheter

Sänkt skatt räddningen för många små bryggerier
NYHETER 2025-06-30 KL. 19:45
Premium

Sänkt skatt räddningen för många små bryggerier

"Större marginaler och få en mer dräglig tillvaro"

Ny bok hyllar historien – och minnet av en entusiast
FAMILJ 2025-06-30 KL. 19:00
Premium

Ny bok hyllar historien – och minnet av en entusiast

Unik radiostation firar 100 år

Sporthelgen i korthet
FOTBOLL 2025-06-30 KL. 13:17
Premium

Sporthelgen i korthet

Efter hundkritiken: Lagen stoppar tidiga besök
NYHETER 2025-06-30 KL. 11:45
Premium

Efter hundkritiken: Lagen stoppar tidiga besök

Länsstyrelsen svarar på kritik efter hundattack

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2025-07-01 KL. 16:00
50 år sedan: Ny väg till innerstaden
Premium | FOTBOLL 2025-07-01 KL. 13:26
Åsasonen byter klubb i Tyskland

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

100 bilder från den härliga studentfesten

100 bilder från den härliga studentfesten

Skratt, kramar och massor med känslor. Här är bilderna från när Aranäsgymnasiet skickade ut sina studenter i viuxenlivet.