NYHETER 2021-11-25 KL. 20:00

Norra Halland testade första hamburgaren

Av Eric Andersson

Under torsdagen öppnade Diné Burgers sin andra restaurang i Kungsbacka. Norra Halland var på plats och testade den första burgaren som serverades från köket.

Norra Halland testade första hamburgaren
Restaurangchef Henrik Hansson, kökschef Julian Tsilikas och delägare Magnus Bodin ser fram emot öppningen.

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Den populära kedjan Diné Burgers, som en gång hette Street Friends och låg på brända tomten, är tillbaka i innerstaden. Under torsdagen invigdes restaurangen på Storgatan.

– Det är lite pirrigt nu precis innan öppning. Men vi är tillbaka där det en gång började och det känns fantastiskt bra, säger Magnus Bodin som är en av delägarna.

Diné Burgers har sedan tidigare en restaurang på Hede Fashion Outlet.

– Här får vi kvällsgäster på ett annat sätt och vi tror stenhårt på det här, säger Magnus Bodin.


Tryffelburgare med mixed fries. Foto: Julia Sandstén Vikberg


Hamburgarna på Diné Burgers har ett gott rykte om sig. Magnus Bodin säger att hemligheten är bra råvaror och hårt arbete.

– Det är kärlek från den som tillagar hamburgaren och ren yrkesstolthet. En hamburgare som inte är perfekt ska aldrig lämna köket. Att äta här ska vara en upplevelse för kunden.

Högt betyg

Norra Halland var på plats och testade den första hamburgaren som serverades på den nya restaurangen. Om det var en upplevelse? Absolut.

Jag åt en tryffelburgare med tryffelmayo, picklad rödlök, bacon, cheddarost, ostkräm och sallad. Mina viktigaste kriterier för en god hamburgare är saftigt kött med ordentlig stekyta som är omsluten av ett gott hamburgerbröd. Lyckas man med det har man kommit långt.


Hamburgaren får högt betyg från Norra Hallands reporter Eric Andersson.


Diné Burgers uppfyller mina krav gällande både köttet och brödet. Köttpucken är lagom rosa i mitten och har en god köttsmak utan några konstigheter. Brödet, som är någon form av briochebröd, är luftigt men håller ändå ihop och smular inte sönder som en del hamburgerbröd tenderar att göra.

Övriga tillbehör får också högt betyg. Den picklade rödlöken ger välbehövlig fräschör och bryter av mot de feta komponenterna i form av tryffelmayo, bacon, ost och ostkräm. Väl värt ett besök, om ni frågar mig!

TV-klipp och nyheter

Riktig bilglädje vid Rolfsån
2025-05-11 KL. 17:45
Premium

Riktig bilglädje vid Rolfsån

Tränaren om vinsten:
2025-05-11 KL. 19:04
Premium

Tränaren om vinsten: "Det behövde vi"

Lärorikt om hemberedskap
NYHETER 2025-05-10 KL. 18:05
Premium

Lärorikt om hemberedskap

Krönika: Hurra för Europa!
KRÖNIKOR 2025-05-09 KL. 13:30
Premium

Krönika: Hurra för Europa!

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2025-05-11 KL. 19:04
Tränaren om vinsten: "Det behövde vi"
Premium | NYHETER 2025-05-11 KL. 17:45
Riktig bilglädje vid Rolfsån
Premium | KULTUR & NÖJE 2025-05-11 KL. 15:00
Lyckad premiär på City Rock

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Kungsbackagäng bärgade tyskt krigsflyg ur isen

Kungsbackagäng bärgade tyskt krigsflyg ur isen

Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.