Norra Halland testade första hamburgaren
Av Eric Andersson
Under torsdagen öppnade Diné Burgers sin andra restaurang i Kungsbacka. Norra Halland var på plats och testade den första burgaren som serverades från köket.
Restaurangchef Henrik Hansson, kökschef Julian Tsilikas och delägare Magnus Bodin ser fram emot öppningen.
Den populära kedjan Diné Burgers, som en gång hette Street Friends och låg på brända tomten, är tillbaka i innerstaden. Under torsdagen invigdes restaurangen på Storgatan.
– Det är lite pirrigt nu precis innan öppning. Men vi är tillbaka där det en gång började och det känns fantastiskt bra, säger Magnus Bodin som är en av delägarna.
Diné Burgers har sedan tidigare en restaurang på Hede Fashion Outlet.
– Här får vi kvällsgäster på ett annat sätt och vi tror stenhårt på det här, säger Magnus Bodin.
Tryffelburgare med mixed fries. Foto: Julia Sandstén Vikberg
Hamburgarna på Diné Burgers har ett gott rykte om sig. Magnus Bodin säger att hemligheten är bra råvaror och hårt arbete.
– Det är kärlek från den som tillagar hamburgaren och ren yrkesstolthet. En hamburgare som inte är perfekt ska aldrig lämna köket. Att äta här ska vara en upplevelse för kunden.
Högt betygNorra Halland var på plats och testade den första hamburgaren som serverades på den nya restaurangen. Om det var en upplevelse? Absolut.
Jag åt en tryffelburgare med tryffelmayo, picklad rödlök, bacon, cheddarost, ostkräm och sallad. Mina viktigaste kriterier för en god hamburgare är saftigt kött med ordentlig stekyta som är omsluten av ett gott hamburgerbröd. Lyckas man med det har man kommit långt.
Hamburgaren får högt betyg från Norra Hallands reporter Eric Andersson.
Diné Burgers uppfyller mina krav gällande både köttet och brödet. Köttpucken är lagom rosa i mitten och har en god köttsmak utan några konstigheter. Brödet, som är någon form av briochebröd, är luftigt men håller ändå ihop och smular inte sönder som en del hamburgerbröd tenderar att göra.
Övriga tillbehör får också högt betyg. Den picklade rödlöken ger välbehövlig fräschör och bryter av mot de feta komponenterna i form av tryffelmayo, bacon, ost och ostkräm. Väl värt ett besök, om ni frågar mig!