NYHETER 2023-05-21 KL. 11:00

Naturpass på två ställen i kommunen

Av Eric Andersson

Genom orienteringsklubbarna IF Rigor och Fjärås AIK finns det i år Naturpass på två ställen i kommunen. Ett i Forsskogen och ett lite mindre i Fjärås.

Naturpass på två ställen i kommunen
Nu finns det orienteringskontroller utplacerade i två skogar i kommunen som en del av Naturpasset. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

För fjärde året i följd har IF Rigor med Kjell Jeppson i spetsen placerat ut orienteringskontroller i skogen som en del av Naturpasset. Precis som ifjol är de 36 kontrollerna placerade i Forsskogen.
– 20 av kontrollerna är ganska enkla som nybörjare lätt kan hitta. Resterande 16 kontroller är placerade lite mer off och därmed en större utmaning, säger Kjell Jeppson.

På varje kontroll finns en kod. Om du samlar alla koder går det att delta i en tävling på Svenska orienteringsförbundets hemsida.

I år finns det även ett Naturpass i Fjärås, om än i lite mindre skala, som Fjärås AIK ligger bakom. Där är det 25 kontroller som gäller med start vid simhallen i Fjärås.

Kontrollerna sitter uppe till och med oktober. Naturpasset i Forsskogen kostar 120 kronor medan det i Fjärås kostar 75 kronor. Naturpasset går att köpa genom respektive förening samt på Kungsbacka turistbyrå.
– Intresset brukar vara stort. Det är en fin möjlighet att ge sig ut i skogen som är väldigt vacker så här års, säger Kjell Jeppson.


TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.