NYHETER 2022-09-11 KL. 21:03

Moderaterna hade hoppas på fler röster

Av Christina Wagner

Moderaterna tappar i vallokalsundersökningarna, men på Moderaternas valvaka på Matverket rådde ändå försiktig optimism om bättre siffror under kvällen.

Moderaterna hade hoppas på fler röster
Förvånade miner när TV4 släppte sin vallokalsundersökning strax innan kl 20 på söndagen. Foto: Christina Wagner

TV-klipp och nyheter

Förväntansfulla partimedlemmar samlades på Matverket och viss spänning rådde inför TV4:s genomgång av sin vallokalsundersökning. När V tappade röster presenterades kom spridda applåder, därefter blev det helt tyst när S gått upp 1,4 procentenheter. MP:s höjning till 6 procent gav ett spontant "Oj!" och C:s tapp till 7.4 procent fick någon enstaka applåd. När L, KD och M:s resultat på 16 procent presenterades var det åter helt tyst.
– De har valt fel vallokaler, konstaterade Lisa Andersson (M).
Utfallet från SVT:s vallokalsundersökning blev något bättre, Moderaterna tappade 1 procentenhet till 18,8 procent. Åter spridda applåder.
– Då jublar man, utbrast Lisa Andersson.Men undersökningarna ger bara en fingervisning om valresultatet och det kan svänga när rösterna räknas samman under kvällen. På lokalplanet står Moderaterna sannolikt kvar, konstaterade Lisa Andersson, det är på riksnivå det blir väldigt spännande. Det är jämnt mellan blocken.
– Vi hoppas att det riktiga resultatet tippar över åt andra hållet och blir som gårdagens mätning. Det är klart man hade hoppats på högre siffror, men vi ska också komma ihåg att om det blir att Magdalena och hennes block som får mest så ska hon få ihop en regering också, sa Lisa Andersson.
Halländska riksdagsledamoten Helena Storckenfeldt (M) står på plats 2 och blir med största sannolikhet kvar i riksdagen.
– Den första undersökningen som satte oss på 16 procent, den var mindre rolig. Men med siffrorna vi har idag så borde det inte vara några problem för Halland att behålla tre mandat i riksdagen, sa hon.


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.