NYHETER 2023-05-29 KL. 12:45

Misshandlade fru och barn – får sänkt straff

Av Ronny Karlsson

Mannen i 55-årsåldern döms för misshandel av både sin fru och sitt barn. Men nu sänker hovrätten mannens straff. Dessutom slipper han rättegångskostnader på 100 000 kronor.

Misshandlade fru och barn – får sänkt straff
Hovrätten sänker straffet för den man som misshandlade sin fru och sitt barn. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Det var i januari i år som det blev bråk i familjen på en adress i Kungsbacka kommun. Det hela ledde till att en man i 55-årsåldern slog sin fru samt skadade sin son genom att ta tag i dennes händer och fötter.

I tingsrätten bedömdes mannen vara skyldig till två fall av misshandel samt ett fall av barnfridsbrott, då sonen fick bevittna när mannen delade ut slagen mot hans mamma.

Domen landade på ett års fängelse. Dessutom skulle mannen betala skadestånd till de båda brottsoffren, samt betala 100 000 kronor av rättegångskostnaderna.

Men domen överklagades till hovrätten och där har den dömde mannen haft viss framgång. Hovrätten dömer fortfarande mannen för de tre brotten, men anser att slaget mot kvinnan inte var så allvarligt. Därför sänks mannens straff till nio månaders fängelse.

Dessutom slipper mannen betala de 100 000 kronorna för rättegången. Hovrätten pekar där på att mannen varit frihetsberövad och inte haft några inkomster under en längre period.

Hovrätten var inte enig i beslutet att sänka straffet för mannen, då en av nämndemännen ville att den längre fängsledomen skulla stå kvar.


TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.