NYHETER 2019-08-20 KL. 12:00

Mina Dennert prisas återigen för #jagärhär

Mina Dennert prisas återigen för #jagärhär
Mina Dennert är grundare av #jagärhär och har tilldelats utmärkelsen Månadens Nätängel.

TV-klipp och nyheter


Mina Dennert, som kommer från Kullavik men bor i Billdal, prisas nu återigen för hennes arbete med den ideella föreningen #jagärhär. Utmärkelsen Månadens Nätängel delas varje månad ut till någon som bidrar till ett positivare klimat på nätet och i juli var det Mina Dennert som fick äran. 
– Det känns väldigt viktigt att folk fortfarande är engagerade i de här frågorna. Jag blir orolig för att folk ska bli vana vid det och tröttna. Men i vår Facebook-grupp som har 74 000 medlemmar har 62 271 varit aktiva de senaste 28 dagarna. Det är så viktigt att det finns ett sådant stort engagemang för Sverige är så otroligt utsatt. Dels för desinformation som når ut och dels för grupper som sprider den informationen, säger Mina Dennert.

Det är mySafety Försäkringar som tillsammans med Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse delar ut utmärkelsen. Motiveringen till att Mina Dennert utses lyder:
”Att utsättas för hat och hot på sociala medier har länge mötts med kommentaren ”lite får man tåla”. Men för tre år sedan satte Mina Dennert ner foten och skapade en motståndsrörelse som inspirerat hundratusentals personer att stå upp mot näthat och bekämpa det på ett civiliserat sätt. ”Jag är här” syftar till att inte sänka sig till hatarnas nivå i kommentarsfälten, utan att motarbetar dem med argument som framförs med saklighet och lugn.”

I och med utmärkelsen nomineras Mina Dennert också automatiskt till priset Årets Nätängel som delas ut i november varje år av mySafety Försäkringar.
 
Mina Dennert har även tidigare prisats för sitt arbete med #jagärhär. I juli vann föreningen Sociala medier-priset och i augusti förra året tilldelades Mina Dennert Anna Lindh-pris.
TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.