NYHETER 2018-10-02 KL. 10:00

Miljöarbete och arkitektur prisas

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Under Tjolöholms slotts skördefest på fredag kommer prisen för bästa arkitektur och bästa miljöinsats att delas ut.

Miljöpriset går till en person, ett företag, en förening eller organisation i kommunen som har gjort en värdefull insats för att förbättra miljön i Kungsbacka.

Kommunens invånare har uppmanats att komma med förslag och i år nominerades följande:

Pay it Forward, mobiliserar frivilliga att hjälpa utsatta genom insamlingsgrupper

Sandra Einhaus, miljösamordnare och utvecklare lokalvård i Kungsbacka kommun

Antopus Concrete, tillverkare av skumbetong

Erikshjälpen, ideell hjälporganisation som tar emot och säljer second hand

Markus Lundgren, fiskevårdschef Sportfiskarna, författare, profil i havsfiskesammanhang

Lygnerns vattenråd, sprider kunskap om vikten av god vattenkvalitet

Statkraft värme, producerar 95 procent fossilfri energi

Jeremy Pope, driver Kaffebaren med socialt och miljömässigt fokus

Säröhus AB, konferensanläggning med bl a fossilfri uppvärmning

 

Bland de nominerade har kommunstyrelsens arbetsutskott valt en miljövinnare.

 

Årets arkitekturpris får två vinnare, en i kategorin bostadshus och en i kategorin stadsmiljö. I varje kategori finns tre bidrag och det är allmänheten som har röstat fram sin favorit.

 

Kungsbacka kommun miljöpris delas ut klockan 14 och Kungsbacka arkitekturpris delas ut klockan 15 på fredag i samband med Skördefesten på Tjolöholms slott.

 



LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2025-11-23 KL. 18:55
Möt den oväntade Frillesåssupportern
Premium | SPORT 2025-11-23 KL. 17:54
TV: Profilen om lagets överlägsenhet
NYHETER 2025-11-23 KL. 09:37
Bilbrand på E6 inatt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.