NYHETER 2022-01-20 KL. 20:00

Medel från konstauktionen öronmärks för extra hjälp

Av Henrik Laurén

– Det ekonomiska läget är bra i dag men pengar behövs alltid. Det här är ett fint bidrag, ett stort tack till konstnärerna, budgivarna och Norra Halland.

Medel från konstauktionen öronmärks för extra hjälp
26 807 kronor från Norra Hallands konstauktion till Kungsbacka kvinnojour. Checken överlämnas av tidningens marknadsansvariga Anna Odviken (tv) till Linda Dyhre Holm, verksamhetsansvarig vid kvinnojouren. FOTO: HENRIK LAURÉN.

TV-klipp och nyheter

Säger Linda Dyhre Holm, grundare och verksamhetsansvarig vid Kungsbacka kvinnojour. På måndagen kunde hon för kvinnojourens del ta emot en check om 26 800 kronor, pengar som inkom genom konstauktionen under Norra Hallands 100-årsjubileum i december.
– Pengarna läggs in på ett separat konto och kommer att används speciellt för extra hjälp. Det kan vara till exempel för glasögon eller tandvård. Eller kanske ett födelsedagskalas. Dock inte till mat och kläder, kostnader för det täcks med andra medel, säger Linda.
Kungsbacka kvinnojour bildades år 2016 och man har under åren fått kämpa med ekonomin. I dag är läget stabilt tack vare ett bidrag om en miljon från kommunens kultur- och fritidsnämnd.
– Kommunens bidrag går till fasta kostnader i verksamheten. För detta år och nästa år har vi sökt pengar från socialstyrelsen. Får se hur det går, verksamheten är viktig och pengar behövs alltid.
– Våra viktigaste uppgifter är att hjälpa kvinnor som ringer oss och arbetet i vårt boende. Vi ska finnas till, stötta, prata och aktivera, säger Linda Dyhre Holm.








TV-klipp och nyheter

Stor genomgång: Så är läget i ditt lag
FOTBOLL 2024-03-18 KL. 14:00
Premium

Stor genomgång: Så är läget i ditt lag

NH betygsätter klubbarnas truppbyggen inför säsongen

Stärkt samarbete för fyra spår genom Kungsbacka
TRAFIK 2024-03-18 KL. 06:58
Premium

Stärkt samarbete för fyra spår genom Kungsbacka

Kommunen vill få in projektet i nationella planen

Jubilaren Annika är alltid på språng
FAMILJ 2024-03-17 KL. 17:45
Premium

Jubilaren Annika är alltid på språng

Aupair-åren i Florida gav minnen för livet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.