NYHETER 2022-07-19 KL. 18:00

Margaritaparty på Gottskärs hotell

Av Eric Andersson

Fartfylld underhållning signerad Per Fritzell, Hans Helander och Kalle Moraeus samtidigt som ishockeylegendaren Calle Johansson blandar margaritas i baren. Det är vad som väntar på Gottskärs hotell.

Margaritaparty på Gottskärs hotell
Malin Grube, Per Fritzell, Calle Johansson, Hans Helander och Kent Nilsson. Foto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Det är fullt ös på Gottskärs hotell timmar innan det som fått namnet Club Mare slår upp portarna för kvällens gäster. Calle Johansson hjälper Hans Helander att konka runt stolar innan han senare ska ta plats bakom bardisken för att blanda margeritas till törstiga gäster. Och det är inte vilken margarita som helst utan en färdigblandad burk som öppnas, fylls med is och serveras. Historien bakom drinken sträcker sig bak till Calle Johanssons år i USA. I närheten av hemmet fanns ett ställe som enligt honom serverade världens bästa margarita. Ett recept som de till en början höll hårt i.

– Det får du aldrig, svarade hon när jag bad om receptet. Men jag fick en lapp med receptet när vi var där sista dagen innan vi skulle flytta hem till Sverige igen, Jag fick samtidigt avge ett löfte om att aldrig öppna restaurang i USA, berättar han.

Margeritaburkarna görs av Tevsjö destilleri i Järvsö som även gör all annan starksprit som serveras på Club Marie.

– Det är ett av få destillerier som gör allt själva – från spannmål till flaska utan inköpt sprit eller artificiella smaksättningar, berättar Calle Johansson.

Bland annat finns Kalle Moraeus egen snaps i destilleriets sortiment. Och Kalle Moraeus är en av gästerna när Gottskärs hotell arrangerar sitt margaritaparty 23 juli. Tillsammans med Hans Helander och Per Fritzell kommer Kalle Moraeus stå för underhållningen samtidigt som Calle Johansson blandar margaritas i baren. Ytterligare en ishockeylegendar, Kent Nilsson, kommer vara på plats under kvällen.

– Sedan har vi ett fantastiskt band med bland annat Lollo Gardtman som sjunger. Jag brukar säga att hon är Sveriges svar på Aretha Franklin, otrolig sångare. Jag förstår inte varför hon spelar med oss, att hon inte slagit i genom ännu, säger Hans Helander.

Gänget har testat konceptet vid ett par tillfällen under sommaren och responsen har varit god.

– Det har varit proppfullt. Vi har till och med fått säga nej till en del gäster för att det inte funnits plats. Det är väldigt lättsamt och avslappnat. Man ska kunna gå raka vägen från stranden hit, som Onsalas största vardagsrum ungefär, säger Malin Grube.


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.