NYHETER 2022-08-25 KL. 15:13

Man misshandlade kvinna - döms till fängelse

Av Anton Lorentzson

En man från Åsa döms till ett års fängelse av Varbergs tingsrätt. Han döms för misshandel och ofredande mot två bekanta kvinnor, varav den ena han bodde hos. Mannen ska också betala skadestånd till de båda kvinnorna på omkring 45 000 kronor.

Man misshandlade kvinna - döms till fängelse
Mannen dömstill ett års fängelse för misshandel och ofredande. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Mannen, som är i 60-årsåldern, ska vid den aktuella kvällen kommit hem till en av kvinnorna och varit berusad och gått och lagt sig. När han senare skulle gå på toa ramlade han in i en klädställning och ilsknade till rejält. Kvinnan blev rädd att något mer skulle hända och ringde en väninna som kom till bostaden.

De båda kvinnorna säger i förhör att misshandeln sedan började helt plötsligt och var riktad mot kvinnan som mannen bodde hos. Mannen ska ha slagit, sparkat och tagit strypgrepp på kvinnan. Väninnan försökte få bort mannen som istället började gå mot henne. Väninnan tog sig ut ur lägenheten och ropade på grannarna att ringa polisen. Mannen kom efter och nöp väninnan hårt i ansiktet. Polisen kom till platsen och kunde gripa mannen.

Mannen säger själv i förhör att han inte minns mycket av kvällen men att han inte ifrågasatte kvinnornas uppgifter. Mannen medger själv att han har haft problem med alkohol och lätt blir arg och våldsam. Han förekommer under 28 avsnitt i belastningsregistret och döms nu till ett års fängelse för misshandel och ofredande mot kvinnorna.TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.